Društvo, Hronika, Zanimljivosti

SAMKA BEČIĆ – SVJETSKO ČUDO IZ KLJUČA

Dugo godina je, kaže nam, bježala od publiciteta. Oduvijek je znala da je drugačija od ostalih. A onda je jednostavno probala. I uspjela. Danas dr.Samka Bečić, bioenergičarka iz Ključa spada medju šest najuspješnijih bioenergičara u svijetu.

”Godinama sam se krila”- kaže nam Samka, te dodaje kako su za njene sposobnosti znali tek rijetki kojima je uspješno pomagala.

No danas se nemoguće sakriti. Od usta do usta, prenosile su se informacije, a Samki pristizala pisma i zahvalnice za ono, običnom čovjeku teško pojmljivo-uspješno izlječenje.

Ipak,u jednom trenutku odlučila je prekinuti sa anonimnošću.

„Jednostavno,  vidjela sam šta se sve, i kako radi, te ko se sve bavi alternativnom medicinom, i odlučila sam svoje sposobnosti certificirati“. Danas je Samka veoma tražen specijalista u svojoj oblasti. Rijetki su trenuci odmora, a osim toga, jednom sedmično ordinira i u Prijedoru. No, i to joj zadaje problem jer je pacijenata mnogo a vremena malo. Naprosto je bez prethodno ugovorenog termina teško kod Samke doći na red. Jedno od mjesta gdje Samka ordinira je i Visoko, u tamošnjim piramidama.

I to na insistiranje dr.Semira Osmanagića. Semir je čak u jednom trenutku insistirao na Samkinom preseljenju u Sarajevo i ponudio i svoje prostorije u  Aero – banji u sklopu cijelog kompleksa Ravni 2 na visočkim piramidama.

„Tamo smo najmanje dva puta mjesečno po nekoliko dana“ kaže nam Samka. Pored dijagnosticiranja različitih vrsta bolesti, Samka je u mogućnosti nerijetko potpuno precizno i bez mjerenja utvrditi visinu šećera ili masnoće u krvi te čak i skreuti pažnju na pogrešne dijagnoze kojih je danas u našem zdravstvu doista puno.

Na insistiranje supruga odlučila je da se i medijski predstavi javnosti. Pored domaćih i pacijenata u regiji, Samki dolaze pacijenti iz svih krajeva svijeta. Ipak, i na kraju razgovora kaže da je pod pritiskom i da ju je pomao strah za zdravlje bolesnog nam društva u šta se svakodnevno uvjerava. I pored pristanka na medijsko predstavljanje, zaključuje kako joj je do publiciteta doista najmanje stalo.

Za hator svome životnom saputniku pkušat će svoje sposobnosti u narednom periodu staviti na uslugu njegovim i njenim Pridorcima. Termine možete zakazati telefonski. Šta sve Samka može, uvjerite se i sami.