Društvo, Kultura, Život

Svečano otvorena Šehidska munara u Hambarinama

ŠEHIDSKA MUNARA KRASI HAMBARINE

Poštovani prijatelji, još jednom smo u prilici da budemo sretni i ponosni u našim Hambarinama. Kao što je i planirano otvorena je “Šehidska Munara” koja će krasiti naš rodni kraj.

Privilegija da otvori munaru je uz Mirsada Fikića pripala i Omeru Hasanagiću iz Ljubije sa 10.000 KM. Ovom čovjeku se posebno treba zahvaliti jer je veliki prijatelj našeg dzemata. Da mu dragi Bog podari svaki hajr, prije svega puno zdravlja i da još dugo čini dobra djela.


Presretni smo što smo uspjeli u našim namjerama i uz Božju pomoć, izgradili Šehidsku Munaru. Idemo dalje jer projekat nije okončan, tako da planiramo sastanak gdje bi precizirali detalje vezane za okončanje radova te prezentirali dosadašnje troškove i konstatovali aktuelno financijskog stanja jer želimo stvoriti jasnu sliku o projektu. Uskoro ćete imati više detalja o rezultatima tog sastanka.

Posebna zahvalnost pripada donatorima, jer smo u proteklom period imali njihovo povjerenju. Zato se najiskrenije nadamo da smo opravdali vaša očekivanja, i želimo naglasiti da će tako biti i do kraja. Naša misija je da utrošimo sva sredstva koja ste nam dosada povjerili i da vam prezentujemo ista. Dakle, mi više nećemo tražiti niti skupljamo novac kada je riječ o ovom projekta.


Još jednom vam se želimo zahvaliti za veliku podršku i povjerenje koje ste nam ukazali. Zajedno smo jači i zajedno možemo mnogo.

Srdačni vam sellami iz Hambarina.

Mirsad Fikic & Admir Kaltak