Hronika

Uhapšeno pet lica zbog ratnih zločina u Ključu

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (Sipa) uhapsili su na području Gradiške, Prijedora i Banjaluke pet lica zbog sumnje da su počinila ratni zločin protiv civilnog stanovništva na području opštine Ključ.

Na naredbi Tužilaštva Unsko-sanskog kantona, na području Gradiške juče je uhapšen P.B. (44), dok su danas na području Prijedora, Gradiške i Banjaluke uhapšeni N.B. (40), M.V. (54), S.D. (46) i M.L. (42), saopšteno je iz Sipe.

Nakon kriminalističke obrade u prostrijama Sipe, ova lica biće predata na dalje postupanje Tužilaštvu Unsko-sanskog kantona.

Birn je javio da su uhapšeni Nenad Bajić i Mladenko Vrtunić iz Prijedora, Milan Lukić iz Banjaluke i Slobodan Dragić iz Gradiške, dok je juče uhapšen Predrag Bajić, takođe iz Gradiške.
Oni su osumnjičeni da su krajem 1992. i početkom 1993. godine kao pripadnici Vojske Republike Srpske na području sela Humići, Vojići i Pudin Han učestvovali u ubistvima, silovanju i nečovječnom postupanju, prenosi Birn.

“Istraga u ovom predmetu je u toku, a po njenom okočanju daćemo više detalja”, rekao je kantonalni tužilac Jasmin Mesić.

 

SRNA/NEZAVISNE

Leave a Reply