Društvo, OFK Brdo, Sport

VIDEO: BRAZILCI U OMLADINSKOM FUDBALSKOM KLUBU BRDO

Generacija Fudbalske reprezentacije BiH koja je pod dirigentskom palicom Safeta Sušića ostvarila plasman na Svjetsko prvenstvo, održano u Brazilu, zlatnim slovima je upisana u historiju i bosanskohercegovačke knjige sporta i fudbala. Kako vrijeme odmiče sve više nam postaje jasno da su to bili fenomenalni fudbaleri ali i ljudske veličine. Iz iskustva znam da se na pripremama reprezentacije, među fudbalerima, prikupljao novac za raju na ivici egzistencije. To vam najbolje govori o Edi, Vedi, Spahi,Ibri i ostaloj fudbalskoj eliti koja nam je priredila nezaboravne trenutke.

Za Omladinski fudbalski klub Brdo je od ogromnog značaja što ima podršku naših reprezentativaca koji su u Brazilu branili boje državne selekcije. To nije podrške “radi reda”, nego zbog toga što su prepoznali naše namjere da unaprijedimo rad kluba koji život znači.

Vedad Ibišević, Asmir Begović i Senijad i Ibričić su naše veliko priznanje, fudbalske veličine i ljudi zbog kojih se isplatio uloženi trud. Njihovo prisustvo u Omladinskom fudbalskom klubu Brdo na ovaj način nas obavezuje da nastavimo dalje i pokušamo uraditi još više za našeg drugoligaša s Vedrog polja. Našim poznatim i priznatim prijateljima je kristalno jasno da je Brdo više od sporta. Ibišević, Begović i Ibričić znaju da je Omladinski fudbalski klub Brdo ponos, ljubav prema klubu i rodnom kraju gdje se najbolje osjećamo. Zato njihovu podršku moramo shvatiti i kao veliku obavezu.

Lijepo je uočiti da su s nama ova velika fudbalska imena, brojni članovi i simpatizeri kluba koji žive širom svijeta. Klub je danas stabilan s brojnim razvojnim planovima. Ali, razmišljamo da već sutra budemo mnogo bolji na organizacionom i takmičarskom planu.

Vedi, Begi i Ibri (op.a. Trupko) beskrajna zahvalnost na podršci. Uvjereni smo da ćemo zahvaljujući njihovom glasnom odobravanju, otvoriti i brojna vrata sponzora i donatora u Prijedoru, širom BiH, Evrope,…