Kultura, Video, Zanimljivosti

VIDEO: SJETI SE PRIJEDORA

Što više godine prolaze,lošije vidim očima , a sve bolje srcem. Kada zavirim u dubinu svoga ranjenog srca,vidim “mrak” u kojem smo se prepoznavali samo prema nadimcima a prava imena nismo zvali,čak ni znali, jer nam nisu ništa značila.

Onda,odjednom vidim kako nam upališe svjetlo i iz mraka se pojaviše prava imena sa jasnim nacionalnim i vjerskim predznakom. Valjda se od “dubokog mraka”do tada nije dobro vidjelo,pa se počesmo zvati imenima ili točnije, prestademo se uopće zvati i postadosmo neprijatelji bez jasnog povoda i razloga.
Ovu pjesmu posvećujem svim onim koji su imali sreće živjeti u našem zajedničkom Prijedoru. Da se ne zaboravi vrijeme nadimaka,vrijeme univerzalnih ljudskih vrijednosti,što sve nestade sa upaljenim svjetlom.

Osudio bih onoga tko je upalio svjetlo.
Rado bih se vratio u mrkli mrak,u kojem je bilo svjetlije od svega ovoga današnjeg što sja kao svijetlo ali ljude vraća u stvarni mrak.

Pula, kolovoz 2020.
Emir Kulenović

Autori :
Glazba : Emir Kulenović
Tekst: Fadil Sedić
Aranžman : Emir Grozdanić i Aleksandar Valenčić
Miksano u studijima Aleksandra Valenčića i Emira Grozdanića iz Rijeke
Pjevaju :
Melita Sedić-Iawton iz Vermonta ,USA
Emir Brandić iz Pinellas Park,FloridaUSA
Damir Brandić iz Pule, Hrvatska
Vivien Galletta iz Rijeke,Hrvatska
Gitaru svira Emir Grozdanić, Rijeka, Hrvatska
Svi autori i pjevači su porijeklom iz Prijedora ,osim Vivien Galletta i Aleksandra Valenčića,koji za sebe kažu da su Prijedoriječani.
Video spot miksan i sniman od Medvid produkcije d.o.o. Pula.
Korišteni privatni snimci pjevača i snimci grada Darka Vujasinovića iz Prijedora,kojemu se zahvaljujemo na izričitom odobrenju.