OFK Brdo, Sport

VISOKA POBJEDA BRDA

Gledaoci se nisu ni namjestili na tribinama Vedrog polja, a žuto- plavi su imali dva gola prednosti. Uporni i danas rastrčani Stević dovodi Brdo u vodstvo u 3. minuti utakmice.
Nakon kornera Marmata, najbolje se snalazi u buketu igrača. Samo pet minuta kasnije Isaković je strijalac za 2-0 nakon što je bio priseban i pored istrčalog golmana gostiju poslao loptu u mrežu. Do kraja prvog poluvremena u listu strijalaca se upisao i Marmat. U prvom dijelu je bilo još nekoliko odličnih prilika, ali na odmor se odlazi sa tri gola u mreži golmana brodskog Poleta. Fudbaleri Brda su napadački raspoloženi i u nastavku utakmice. U 51. minuti, i danas veomna dobri Isaković postiže četvrti gol za ekipu i svoj drugi. Aplauz se prolomio Mataruškim Brdom u 73. minuti nakon gola Miodragovića koji u 78.minuti zaključuje golijadu, pogotkom sa 11 metara nakon opravdano dosuđenog kaznenog udarca.
Fer i korektna utakmica u kojoj je ekipa Brda na vrijeme „otvorila“ goste i ispratila ih sa šest golova u mreži. Narednog vikenda Omladinski fudbalski klub Brdo gostuje u Trnu.


OFK BRDO – OFK Polet 6-0
1-0 Stević 3’
2-0 Isaković 8’
3-0 Marmat 17’
4-0 Isaković 51’
5-0 Miodragović 73’
6-0 Miodragović 78’ penal


OFK BRDO