Društvo, Politika

CIK raspisao Opšte izbore u BiH

Važna obavijest za bh. građane izvan Bosne i Hercegovine u vezi glasanja na izborima u oktobru ove godine!

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine je danas zvanično raspisala Opšte izbore, koji će se održati 7. oktobra.  Uz sitne promjene u načinu prijave, CIK je ponovo podsjetio bh. građane izvan BiH da je važno što prije uraditi sve potrebno da bi se na vrijeme registrovali da glasaju.

Iz CIK-a podsjećaju da su birači koji žele da ostvare svoje pravo da glasaju zakonski dužni podnijeti prijavu.

Zakonski svaki državljanin Bosne i Hercegovine, koji je 1991. godine imao prebivalište u Bosni i Hercegovini, može ostvariti pravo da glasa. Svi se trebamo malo potruditi, pomoći onima koji ne znaju ili ne mogu sami ispuniti formular prijave za glasanje putem pošte, jer je najveći potencijal za promijene u BiH upravo u rukama građana koji ne žive u Bosni i Hercegovini. Trenutno poštom glasa manje od 30 000 građana Bosne i Hercegovine, a preko 1 000 000 građana BiH ima to zakonsko pravo. Sve se može promijeniti ako bi vas više glasalo, a vaš glas je važniji od novca koji šaljete. Novcem održavate ove kriminalce na vlasti, a vašim glasom ih možete skinuti. Je li vam lakše slati pare u vreću bez dna ili se registrovati i glasati za budućnost Bosne i Hercegovine?

Dragi građani Bosne i Hercegovine, koji zbog svih nama znanih razloga ne živite u svojoj Domovini, vi ste ti koji možete doprinijeti promjenama.  Prijavite se i glasajte radi sebe, radi nevinih ubijenih, radi nevinih živih, radi budućnosti. Ispod je link sa osnovnim podacima, zajedno sa obrascem koji mozete skinuti klikom na link OVDJE.

Ispunite ga i uradite sve što vam u instrukcijama stoji, a ako nešto ne znate nazovite CIK (imate broj u instrukcijama), tražite, pitajte, ali ne odustajte. Svaki glas je važan, jer ako nas bude glasalo u dovoljnom broju  oni neće imati prostora da kradu glasove i glasaju umjesto vas. Našim ogromnim glasanjem možemo pobjediti zločince, kriminalce, fašiste, lopove i izdajice… i pokrenuti Bosnu i Hercegovinu.