SPECIJALNI GOST – PREDSJEDAVAJUĆI PREDSJEDNIŠTVA BIH, ŽELJKO KOMŠIĆ

Brojna bosanskohercegovačka zajednica u Chicagu, USA, već tradicionalno svake godine obilježava sve državne praznike Bosne i Hercegovine. Tako će i ove godine na prigodan način proslaviti i 25. novembar, Dan državnosti BiH. Ovaj put manifestacije će se održati pod pokroviteljstvom bh organizacija iz Chicaga. U nedjelju, 24. novembra, bit će upriličena svečana akademija sa večerom kojoj će prisustvovati predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine, gospodin Željko Komšić. Pored njega, prisutnima će se obratiti i stalni predstavnik Bosne i Hercegovine pri Ujedinjenim nacijama u New Yorku, ambasador Sven Alkalaj, zatim direktor Instituta za istraživanje genocida Kanada dr.Emir Ramić, bivši ambasador BiH u SAD Haris Hrle, te generalni konzul Elvir Resić.
Bosanskohercegovačkoj zajednici u Chicagu a posebno grupi mladih ljudi koji stoje iza organizacije ovog značajnog događaja, posebno je drago što će na proslavi Dana državnosti BiH ugostiti nekoliko velikih ljudi, predvođenih gospodinom Željkom Komšićem.
Grupa mladih intelektualaca, koji prepremaju ovaj ovaj program očekuju odaziv velikog broja mladih spremnih da daju svoj doprinos u organizaciji obilježavanja Dana državnosti. U planiranom višesatnom bogatom programu, prisutni će moći uživati u projekciji nekoliko dokumentarnih filmova, ali i uživati u kulturno zabavnom programu praćenom pjesmama i izvedbama folklornih društava bh zajednice u Chicagu.
– Nadamo se da će se na ovoj svečanosti okupiti Bosanci i Hercegovci svih generacija te na pravi način obilježiti ovaj bitan datum za našu jednu i jedinu nam domovinu – kažu nam iz organizacionog odbora.