Ministar uprave i lokalne samouprave Lejla Rešić danas će biti smijenjena najavljeno je sinoć, a danas potvrđeno iz Demokratskog narodnog saveza, stranke čiji je Rešićeva član.

U političkim kuloarima vlada mišljenje da je Rešićeva smijenjena zbog ”pretumbavanja” u prijedorskoj gradskoj skupštini gdje je DNS ponovo vratio većinu i to zajedno sa Srpskom demokratskom strankom. Prije toga SNSD je zavlado skupštinom uz pomoć SDA, DF i PDP-a.

Današnja mjena dugogodišnjeg ministra navodno je ”kontra napad” SNSD-a DNS-u, koji je za danas u Banjaluci zakazao sjednicu predsjedništva stranke.

Na pitanje kako komentariše najavljenu smjenu ministarke uprave i lokalne samouprave RS Marko Pavić, bivši predsjednik DNS je kazao da je u penziji i da ga to ne zanima.

“Zašto mene zovete da komentarišem smjenu? Ja sam u penziji. Zovite rukovodstvo stranke. Uopšte to ne želim komentarisati. Trenutno uživam i lijepo mi je ovako“, kazao je Pavić.

Nenad Nešić, lider DNS-a, potvrdio je danas da će Rešić biti smijenjena sa pozicije ministra uprave i lokalne samouprave RS, te dodao da stranka još nije odlučila ko će je zamijeniti na toj poziciji.

Lejla Rešić je rođena u Prijedoru. Za ministra uprave i lokalne samouprave Republike Srpske izabrana je 2010. godine kao član vlade Aleksandra Džombića. Isto posao obavljala je i vladama Željke Cvijanović, a na čelu istog ministarstva ostala je i u vladi Radovana Viškovića.

U decembru 2019. godine sa pozicije ministra saobraćaja i veza smijenjen je Neđo Trninić, a zamijenio ga je Đorđe Popović.  Tih dana Marko Pavić je podnio ostavku na mjesto predsjednika DNS.

(Mondo.ba)