Pripadnici Sektora kriminalističke policije Policijske uprave Prijedor jučer su uhapsili D.N. iz Prijedora zbog sumnje da je 13. juna ove godine počinio krivično djelo iz oblasti seksualnih delikata.

Tokom krim obrade je utvrđeno da je D.N. tog 13. juna u jutarnjim satima, krećući se vozilom lokalnim putem, u Kamičanima kod Prijedora zaustavio automobil pored djevojke koje se kretala pored puta i pokazajući joj spolni organ i samozadovoljavajući se pitao je gdje je put za Kozarac. Pri tome je pozivao da uđe u vozilo, navedeno je danas iz PU Prijedor.

Na ovaj način osumnjičeni je počinio krivično djelo zadovoljavanje spolnih strasti pred drugim i protiv njega slijedi izvještaj Okružnom tužilaštvu Prijedor.

Policijska uprava Prijedor apeluje na građane da u slučaju saznanja za bilo kakvu vrstu seksulanog prestupništva sve prijave na servisni broj 122 ili u nadležnu policijsku stanicu kako bi se izvršioci ovih krivičnih djela otkrili i sankcionisali u skladu sa zakonom.

U policiji također navode da se građani često boje prijaviti seksualno uznemiravanje i nedozvoljena ponašanja iz oblasti seksualne delinkvencije.

-Međutim, trebamo biti svjesni da se samo na taj način može suzbiti pojava seksualnog prestupništva i pedofilije, i spriječiti da naša djeca postanu žrtve ovih krivičnih djela – rekla je Zvezdana Alendarević, portparol PU Prijedor.

 

Autor: M.Z./Avaz