Veliki broj Prijedorčana s područja Chicaga koji djeluju udruženi oko neprofitne organizacije “Friends of Prijedor”, u  martu su organizirali svečanu akademiju povodom Dana nezavisnosti BiH, a potom i humanitarni koncert povodom Dana žena na kojem je nastupio Denial Ahmetović. 

– U narednim godinama pokušat ćemo obilježiti sve bitne datume za našu domovinu kao i aktivnosti koje su bitne za očuvanje nađe tradicije i kulture. U organizaciju ova dva događaja uložili smo mnogo truda i rada i pored brojnih problema oni su uspješno održani. Vjerujemo da ćemo u budućnosti još biti uspješniji, a posebno smo zahvalni našoj mladosti na velikom angažmanu. Iako mi nismo humanitarna organizacija, zbog stalnih molbi za pomoć mi smo odlučili da na ovaj način pomognemo udruženjima i sportskim kolektivima u našem Prijedoru. Ovaj put smo odlučili da pomognemo 

OFK Brdo Prijedor (1.000 američkih dolara) i KUD-u Brdo Prijedor (500 američkih dolara), kao i KUD 

Bosna iz Chicaga kojem smo obezbijedili 500 američkih dolara za kupovinu nove opreme – kažu iz organizacije “Friends of Prijedor”.

Iz Udruženja dodaju da imaju u planu financirati dva studenta u Prijedoru i ovom prilikom molimo sve Prijedorčane da se učlane u našu organizaciju kako bi smo na što bolji način pomogli našim sugrađanima kojima je potrebna pomoć.

Uplate se mogu izvrzšiti na našoj web stranici www.friendsofprijedor.com