U subotu 13 oktobra 2018. otvorena je izlozba vezenih zidnjaka iz Projekta “Vezimo za mir” koji je vodio Bh-svedski savez zena.
Preko 200 zidnjaka izvezle su zene ovog Saveza, zene iz nekoliko svedskih udruzenja uclanjenih u Akademi broderi i zene iz doseljenickih grupa.Velika je cast izlagati u ovako cijenjenoj ustanovi kao sto je Muzej tekstila u Borosu. Tu se skoluju studenti iz cijelog svijeta u raznim granama tekstilne industrije.
Umihana – Hana Kekic
Umihana Hana Kekic imala je cast da otvori ovu izlozbu, a njeni “svadbeni peskiri za svatove koji nikad nece biti” iz Projekta “Miris tuge” imaju centralno mjesto.Tekst u ovom filmskom prilogu je na svedskom jeziku, jer nam je bilo stalo da Svedjani shvate dubinu tragedija civila u prijedorskom kraju.

PROJEKAT "VEZIMO ZA MIR" (BRODERA FÖR FRED)U subotu 13 oktobra 2018. otvorena je izlozba vezenih zidnjaka iz Projekta "Vezimo za mir" koji je vodio Bh-svedski savez zena. Preko 200 zidnjaka izvezle su zene ovog Saveza, zene iz nekoliko svedskih udruzenja uclanjenih u Akademi broderi i zene iz doseljenickih grupa. Velika je cast izlagati u ovako cijenjenoj ustanovi kao sto je Muzej tekstila u Borosu. Tu se skoluju studenti iz cijelog svijeta u raznim granama tekstilne industrije. Umihana Hana Kekic imala je cast da otvori ovu izlozbu, a njeni "svadbeni peskiri za svatove koji nikad nece biti" iz Projekta "Miris tuge" imaju centralno mjesto. Tekst u ovom filmskom prilogu je na svedskom jeziku, jer nam je bilo stalo da Svedjani shvate dubinu tragedija civila u prijedorskom kraju.

Publicerat av Muhamed Mujakic Onsdag 17 oktober 2018
Tekst & Video: Muhamed MujakicFoto: Bahra Konjevic