PRIJEDOR – Muškarac iz Donje Ljubije uhapšen u srijedu

Protiv I. M. bit će dostavljen izvještaj za počinjena krivična djela

Muškarac I. M. (52) iz Donje Ljubije kod Prijedora uhapšen je u srijedu zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela ubijanje i mučenje životinja i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Kriminalističkom obradom je utvrđeno da je on istog dana ubio iz pištolja komšijinog psa. Na licu mjesta pronađeni su pištolj i municija.

Narednog dana policija je prilikom pretresa kuće i objekata koje koristi I. M. pronašla i oduzela oko 2,5 kilograma plastičnog eksploziva, 18 detonatorskih kapisli, detonatorski brzogoreći i sporogoreći štap, upaljač, protupješadijske mine, detonatorske kapisle za inicijalnu pješadijsku minu i osigurače za mine.

PU Prijedor je, u saradnji sa PS Sanski Most, izvršio pretres i kuće D. K., kod kojeg su pronađeni automatska puška s drvenim kundakom, 165 metaka, dvije ručne bombe i pribor za čišćenje vatrenog oružja. Navodi se da se pronađeno oružje prethodno nalazilo u kući osumnjičenog I. M.

Nadležnom tužilaštvu u Prijedoru protiv I. M. bit će dostavljen izvještaj za počinjena krivična djela, a protiv D. K. i još jedne osobe E. K. bit će podnesena prijava i za krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija u vezi s pomaganjem.

 

 

M. Z./Avaz