Utakmica 7. kola regionalne lige Zapad u Novoj Topoli između domaće ekipe Lijevča i OFK Brda završena je bez pobjednika rezultatom 2-2.

Brdo je nastupilo u sljedećem sastavu: Jadranko Vidović, Ajdin Behlić, Jovan Zmijanjac, Vahid Karupović, Ivan Šakić, Dragoslav Babić, Željko Stegić, Nemanja Miljević, Haris Harambašić, Boris Vlačina, Nikola Miličević. U drugom poluvremenu u igru su ušli Adnan Zejnić i Benjamin Hodžić, dok u ovoj utakmici priliku nisu dobili Anes Vojniković i Zikret Bačić.

OFK Brdo u prvom poluvremnu prikazao je lošu igru koju treba što prije zaboraviti, a njihovo loše izdanje iskoristili su igrači domaćina koji su poveli u 17. minuti preko Dragana Dumonića. Glavni krivac što Lijevče nije imao veću prednost je golman Jadranko Vidović, koji se istakao sa nekoliko odličnih odbrana.

U dugom poluvremenu ekipa Brda krenula je ofanzivnije te je postigla i dva pogotka. Prvi pogodak postigao je rezervista Zejnić u 79. minuti. Ipak, domaćini samo 4. minuta poslije vode a strijelac je ponovo bio Dragan Dumonić. Drugi gol za OFk Brdo postigao je Vlačina u 90. minuti iz slobodnog udarca čime je ekipi donio vrijedan bod za nastavak takmičenja.

U narednom kolu ekipa OFK Brdo ponovo gostuje, ovaj put Slogi Nektar.

Tekst: Ofk Brdo
Foto: FK Lijevce FB