U komšijskom derbiju klubova sa teritorije grada Prijedora, prvom ovosezonskom, u okviru 5.kola Regionalne lige Republike Srpske-grupa Zapad, u Hambarinama je sva tri boda osvojio domaćin, OFK Brdo: FSA Prijedor 2:1.

Izabranicima Nenada Bašića je po igri, s obzirom da su imali terensku inicijativu i bolju kontrolu lopte, pripalo prvo poluvrijeme, ali im je nedostajala bolja završnica njihovih napada, pa se na odmor, ipak, otišlo bez golova.

Pitanje je kakav bi rasplet događaja na terenu bio da je Goran Kotaran u 48.minuti u samom otvaranju drugog dijela susreta pogodio mrežu iz slobodnog udarca sa oko 18 metara na desnoj strani pred šesnaestercem, ali je lopta „našla“ samo stativu.

brdo-fsa2016
U 51.minutu trener-igrač „brđana“ Amir Kaltak oboren je ispred kaznenog prostora gostiju na 20-ak metara, od strane iskusnog Darka Čačića i iz slobodnog udarca pogodio gornji lijevi ugao Milomira Novakovića za 1:0.

U 72.minuti „rezervista“ Damir Gredelj, ušavši u igru i unijevši živost u napadu svoje ekipe u nastavku meča, iskoristio je smušenost odbrane rivala, prije svih Čačića, ali donekle i Miloša Rečevića i lob-udarcem povisio prednost domaćih na 2:0.

Četiri minute prije kraja nakon ubacivanja Kotarana iz „slobodnjaka“ sa lijeve strane, Ilija Runić iz blizine na „drugoj“ stativi, iskoristivši sudar golmana Adnana Čauševića i „štopera“ Zdravka Veselinovića postavlja konačan ishod 2:1.

OFK Brdo: FSA Prijedor 2:1(0:0)

Hambarine
Stadion: „Vedro polje“
Gledalaca: 80
Sudija: Aleksandar Jevtić (Prijedor) 7
Strijelci: Kaltak u 51. i Gredelj u 72. za OFK Brdo, a Runić u 87.minuti za FSA Prijedor
Žuti kartoni: Miljević, M.Čaušević (OFK Brdo), Granatić, Torbica (FSA Prijedor)

OFK BRDO:
A.Čaušević 6,5, Đug 6 (od 46. Gredelj 7), Harambašić 7, Veselinović 7, Karupović 7, Miljević 6,5, Hadžimuratović 6,5, Sarhatlić 6 (od 86. Mujadžić -), M.Čaušević 6,5, Ibričić 7, Kaltak 7 (od 62. Pađan -)

FSA PRIJEDOR:
Novaković 6, Rečević 6,5, Čačić 6, Runić 7, Bujić 6,5 (od 60. Granatić 6), Torbica 7, Stević 6, Mršić 6,5, Rudak 7, Kotaran 7, Karupović 6,5 (od 56. Galonja 6,5)

Igrač utakmice: Amir Kaltak (OFK Brdo)

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com