Društvo, Hronika, Život

TUGA I NEOPISIV BOL U PORODICI ADMIRA KALTAKA

U saobraćajnoj nesreći naš Admir Kaltak izgubio je desetogodišnju kćerkicu Alisu.


O Admiru Kaltaku smo pisali, a sigurno ste dosta toga i čuli jer se radi o čovjeku velikih moralnih i ljudskih kvaliteta. Njegova velika ljubav je Fudbalska reprezentacija BiH i trebalo bi nam mnogo vremena da vas upoznamo gdje je sve putovao sa svojim BHF jaranima da podrži zmajeve.

Utakmica koju su zmajevi igrali u Lisabonu protekle subote, ostat će mu u pamćenju po velikoj tragediji koja ga je pogodila. Ovog puta nije bodrio fudbalere države koju toliko voli. U saobraćajnoj nesreći izgubio je desetogodišnju kćerkicu Alisu.

Pokušaji liječnika u Spitalu da dobiju bitku za Alisin život ostali su uzaludni. Nenadoknadiv gubitak za Admira Kaltaka i njegovu porodicu. Desilo se to u Švicarskoj gdje ovaj veliki čovjek živi i radi sa svojom porodicom.

Ova vijest je šokirala brojne Admirove prijatelje jer šta je sve ovaj insan radio da se brojni životi spase, teško je riječima opisati. Njegovi rođaci i prijatelji kako u rodnim Hambarinama tako i širom svijeta, zatekla je ova vijest.

Poznajemo ga po takmičenju u dobrim djelima. Ogromna su djela i ljubav koju je pokazivao prema porodici, OFK Brdu, Želji, reprezentaciji i raji iz BHF. Međutim, humanitarne akcije ga čine posebnim i tu je pokazao kakav je i kako je odgojen. Uz podršku prijatelja pokrenuo je akciju u kojoj je prikupljeno preko 200 hiljada eura za liječenje Muhameda Talića, mladog fudbalera iz Sanskog Mosta.

Ono što ga čini ponosnim i posebnim kada je riječ o doprinosu razvoja rodnih Hambarina je angažman u pokretanju i uspješnom završetku akcije izgradnje Šehidske munare u rodnom džematu.

Kada vam je čovjek kao što je Admir Kaltak rođak, prijatelj, komšija i znate da ga je pogodila tako teška tragedija, izuzetno vam je teško ne pustite suzu. Znamo da ga vjera čini čvrstim u ovim teškim danima koji su mu napunili srce bolom većim od Mataruškog Brda. Skrhan od bola, ali ne i dobrih djela, za naš portal Mojprijedor.com je izjavio

„Odlučili smo da ćemo donirati organe našeg meleka. Alisu će dido dočekati u dženetu i otvoriti joj vrata, a njeni organi će pomoći da spasimo petero djece“, riječi su Admira Kaltaka.

Mi smo ti podrška, predobri naš Admire i dijelimo tvoju bol i tugu. Neka tebe i tvoju porodicu Gospodar nagradi saburom. Za malu princezu koja je bila miljenica komšiluka u naselju gdje se dogodila tragedija, neka idu naše dove.

MojPrijedor.com