Hronika

Admir Karabegović osuđen na 35 godina zatvora

Ubica Karabegovic sa svojim advokatom

Zbog silovanja i ubistva Amine Šabanagić
Admir Karabegović osuđen na 35 godina zatvora
Ubica Karabegovic sa svojim advokatom

Ubica Admir Karabegovic sa svojim advokatom

Kantonalni sud u Bihaću osudio je na 35 godina zatvora Admira Karabegovića (1982) zbog silovanja i ubistva Amine Šabanagić (1983) koje je počinio 2004. godine.

Njeno tijelo je nađeno u jarku pored groblja, a Karabegović je 25. februara pred sudijom za prethodno saslušanje priznao silovanje, dok se po drugoj tački optužnice koja ga tereti za ubistvo izjasnio da nije kriv.

Podsjetimo, sve desilo 19. maja 2004. godine kada je Šabanagićeva radila drugu  smjenu na recepciji hotela “Sanus”, u kojem je bila zaposlena nekoliko  mjeseci. Svjedoci su je vidjeli da hotel napušta nešto iza 22.00 sata i  prelazi trg.

Policija ju je pronašla sutra ujutro, nekoliko  stotina metara od kuće u kojoj je stanovala, nedaleko od gradskog  groblja “Greda”, zadavljenu u plitkom potoku.
Zahvaljujući  zajedničkom radu MUP-a USK-a i FUP-a, ovaj monstruozni zločin, konačno  je riješen.

Karabegović je uhapšen u decembru 2012, nakon osmogodišnje istrage.

Do saznanja o njemu se došlo DNK analizom tragova sa mjesta zločina, pa je direktor FUP-a Dragan Lukač, u suradnji sa Admirovim roditeljima, uputio mu poziv da dođe iz Njemačke, a nakon čega je uhapšen.
Karabegović je u Njemačkoj radio, oženjen je i ima troje djece, a Tužilaštvo ga je smatralo potpuno uračunljivim, okarakterisavši da je djelo počinio prepuštajući se prikrivenom ubilačkom nagonu.

Avaz

Leave a Reply