Budimo Humani, Društvo

AJDIN JAKUPOVIĆ – PRIJE SVEGA ČOVJEK

„Ispred mog imena stoji dr., ali meni je najvažnije da budem čovjek i da me prepoznaju po dobroti koju nastojim širiti u Prijedoru, Sanskom Mostu i širom BiH“, riječi su doktora dentalne medicine, Ajdina Jakupovića. Koliko u tom insanu ima dobrote, nema dlaka na našim glavama. Ova konstatacija je proizvod svega što je ovaj plemeniti čovjek uradio preko Fondacije „IDRIZ JAKUPOVIĆ“, i to vlastitim sredstvima.

Čuvajući uspomene na oca Idriza Jakupovića ubijenog 1992.godine u Prijedoru, Ajdin nam čita lekcije iz dobrote i plemenitosti. To su neprolazna djela jer podatak da je u 65 općina, širom BiH, finansirao projekte podrške starim i iznemoglim, bolesnim, ljudima na ivici egzistencije,studentima, sportskim kolektivima…, podatak je za respekt i ogromno uvažavanje. Fondacija koju je osnovao i finansira, dobrotu je dijelila i u dvije susjedne države. I ovog Kurban Bajrama, Ajdin Jakupović je dobrim djelima prošetao Bosnom i Hercegovinom. Kurbane je uplatio i podijelio u Prijedoru, Sanskom Mostu, Doboju, Kaknju, Visokom i Goraždu.

Njegova pažnja nije izostala i kada je riječ o bajramskim radostima za malu raju. Ispred Fondacije „IDRIZ JAKUPOVIĆ“ bajramski paketići su podijeljeni u Prijedoru i Jablanici. „Na ovom neću stati jer želim idalje biti među onima koji se takmiče u dobroti. Koristim priliku da svima vama koji obilježavate Kurban bajram, pošljem iskrene čestitke i da činimo što više dobrih djela“, ističe Jakupović. Kamo puke sreće da je u lokalnim zajednicama širom BiH, više ljudi kao što je dr. dentalne medicine Ajdin Jakupović.

Senudin Safić / Mojprijedor.com