Budimo Humani

Aladin Basic daruje novac za lijecenje malog Arnela K. iz Bosanskog Novog i Selme Dz. iz Prijedora

AladinBasic

Aladin Bašić

Prije par godina je cijela BiH kao i bosanskohercegovacka dijaspora sirom svijeta ucestvovala u akciji “Pomozite Aladinu Bašiću – budite i Vi dio njegovog novog srca”.

Nas mladi prijedorcanin je dobio novo srce zahvaljujuci humanosti dobrih ljudi i brzoj intervenciji ljekarske ekipe u Becu.

Aladin se i danas nalazi u Becu gdje se oporavlja i ceka na svoju vizu za stalni boravak kao i za radnu dozvolu. U planu je da Aladin pocne sa skolovanjem od jeseni, ukoliko sve bude u redu sa vizom.

Kako nam Aladin kaze on se osjeca dobro ali jos uvijek mora biti pazljiv i koristiti potrebne lijekove.

Zivot u Becu nije jednostavan za tako mladog covjeka koji je u svojoj ranoj mladosti dozivio velika iskustva ali je izabrao da zivi, da se skoluje i da bude primjeran stanovnik zemlje u kojoj ce najvjerovatnije nastaviti svoj zivot i rad.

Humano Brdo je prilikom akcije za Aladina, prije nekoliko godina sakupilo jedan veci dio novca koji sav nije bio prebacen za ljekarske potrebe, nego je ostao na cuvanje cekajuci odluku Aladina sta i kako dalje sa raspolozivim sredstvima.

Ovih nekoliko posljednjih dana Aladin je u razgovoru sa nasim kooridanatorom izrazio zelju da dio njegovog novca daruje za lijecenje malog Arnela K. iz Bosanskog Novog i Selme Dz. iz Prijedora.

Svotu od 5000 eura koji su potrebni uplatiti za avans za operaciju Arnela i 2000 eura za potrebe rehabilitacije vec nedavno operisane 17-ogodisnje Selme, Aladin daruje njima, jer to je njima u ovom trenutku  puno potrebniji nego njemu samom.

Mi smo shvatili ovaj humani gest kao jednu poruku Aladina svima nama da budemo plemeniti i darezljivi, mekani u srcu i cvrsti u nasoj odluci, jer dobro se dobrim vraca, sto dokazuje i ovaj primjer omladinca koji je samo prije par godina dobio novo srce.

A ovo srce je vec Aladin naucio da voli i siri ljubav, da se saosjeca sa patnjama drugih i da nezaboravlja svoje zemljake u nevolji.

Slijedimo Aladinov primjer i pokazimo solidarnost za one kojima je nas pomoc potrebna.

A mi ovom prilikom mozemo  samo da se zahvalimo Aladinu i da porucimo da moze da racuna na nas ako to bude potrebno.

Humano Brdo

Leave a Reply