Hronika

Bajramska poruka glavnog imama MIZ Prijedor

merzuk

Kurban bajram je praznik žrtve i zbližavanja. Praznik koji nas upozorava da se moramo žrtvovati da bismo bili bliski. Da se moramo žrtvovati za ono što nam je srcu blisko: hadžije žrtvuju svoje vrijeme, novac i strpljenje da dokažu bliskost prema Allahovoj kući, muslimani širom dunjaluka žrtvuju kurban da potvrde svoju bliskost sa porodicom, rodbinom, komšijama i siromašnima; navijači BH žrtvuju se da pređu ogroman put da dokažu da im je reprezentacija u srcu…

U ovoj bajramskoj poruci u ime Islamske zajednice odajem posebno priznanje našim džematlijama na privremenom radu u inostranstvu koji su iz daljine žrtvovali se da dođu na popis i da pokažu i dokažu da im je ovaj grad u srcu i da im je ova prijedorska gruda bliska.

A isto tako iskreno se nadam da će onima koji su ih, nažalost, i ovih dana iz ovog grada ispisivali i otpisivali pasti koprena sa očiju i da će se pokajati i sami shvatiti neljudskost svojih postupaka. Također, u svoje ime, odajem priznanje i našim navijačima koji u ovim danima bodre našu reprezentaciju.
Na kraju molim Boga da učini da sve naže žrtve i požrtvovanja budu isključivo u cilju zbližavanja svih ljudi a ne u cilju udaljavanja i protjerivanja.
Svim našim džematlijama a i ostalim muslimanima želim puno hajra i berićeta, nafake i selameta iskreno moleći Allaha dž.š. da nam ukabuli svaku našu žrtvu, svaki naš trud, napor i stremljenje i da ih okrene u našu korist dunjalučku i ahiretsku.
Bajram šerif mubarek olsun. Neka je plemeniti bajram blagoslovljen.

Glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Prijedor
Prof. h. Merzuk ef. Hadžirušidović

Leave a Reply