Budimo Humani

BESIMA KAHRIMANOVIC I DALJE U KRITICNOM STANJU

Besima Kahrimanovic

Besima Kahrimanovic

Besima Kahrimanovic

Nakon  saobracajne nesrece u kojoj je tesko povrijedjena, iako bolje, Besima Kahrimanovic se i  dalje nalazi u zivotnoj opasnosti.  U cetvrtak, u vecernjim satima, napokon je  uradjen i prvi operativni zahvat kako bi se uklonile opasnosti od daljnih  krvarenja te dijagnosticiralo stvarno stanje unutrasnjih organa.

Besima ce morati biti podvrgnuta i drugim operativnim zahvatima a najkomplikovaniji od njih ce biti pokusaj spasavanja nogu.

Automobil nakon nesrece

Automobil nakon nesrece

Redakcijski tim naseg sajta je u stalnom kontaktu s njenom kcerkom Irmom. Irma se, unatoc cinjenici da joj je majka nakon prerane smrti oca najveci oslonac u zivotu, jako dobro drzi. Stalno je u kontaktu s bolnicom u Banja Luci. Nakon sto cijelo prijepodne pomaze ljudima da nadju transfuziologiju u Prijedoru, popodne se upucuje u Banja Luku. Zamolila nas je da se u njeno ime zahvalimo svim dobrim ljudima koji su svo vrijeme uz nju. Posebno svima koji su se odazvali pozivu da dobrovoljno daruju krv.

Irma i dalje apeluje da se svi koji to nisu uradili, a imaju namjeru,  i sutra upute u prijedorsku ili banjalucku bolnicu i u prijepodnevnim satima  ako je ikako moguce pridruze grupi darivalaca . Njenoj majci ce vasa pomoc i dalje biti potrebna.

Spremnost da daruje krv je nakon saznanja o nesreci iskazala  i sefica Ureda Vijeća Evrope u BiH Mary Ann Hennessey, duboko ganuta akcijom prijedorcana.

 

Darujmo krv za nasu Besku

Darujmo krv za nasu Besku

Redakcija naseg sajta se pridruzuje Irminom apelu. Zamoljavamo sve nase sugradjane da se odazovu i daruju krv. Nakon bezbroj uspjesnih zajednickih akcija pokazimo jos jednom svoju humanost.

Leave a Reply