Budimo Humani

BEZ MARKE PRIMANJA ZAVRŠILA NA DIJALIZI

SAMOHRANA MAJKA TEHIRA HOPOVAC IZ ČARAKOVA KOD PRIJEDORA

TehiraHopovacTehira Hopovac (47), mještanka Čarakova kod Prijedora, koja je teškom mukom sama  othranila troje djece, dvije kćerke i sina, sada vodi novu bitku. Za život i teško narušeno zdravlje, jer su nesrećnoj ženi, koja nema ni marke mjesečnog primanja, na svu njenu muku sada otkazali i bubrezi. Ljekari su jednoglasni, mora na dijalizu.

-Bila sam neko vrijeme u Banjaluci u bolnici. Sad sam kod kuće, vadim nalaze, pripremaju me za dijalizu. Računam da će mi obezbijediti bar  prevoz. No za ostalo ne znam kako ću. Djecu  sam , nakon što mi je muž ubijen 92. godine othranila ni iz čega. Kćerke su se  udale, ni one nemaju mnogo, a sin s kojim dijelim domaćinstvo ne radi. Osim kad ga neko pozove na nadnicu,a i to je rijetko- priča Tehira. Dok govori često plače. Ko bi i joj i zamjerio, jer nesreća prosto ne izlazi iz skromnog kućerka s brojem 283.

TehiraHopovac3

– Ne mogu nigdje ni pješke. Moram platiti auto. I kad mi neko da koju marku čuvam za to. Skupi su i lijekovi bez kojih ne smijem biti. Sama ne znam ni šta ću ni kako ću dalje- kazala je Tehira koja je ljude dobre volje tiho zamolila da joj pomognu.

Oni koji žele pomoći teško bolesnoj i nesretnoj Tehiri Hopovac mogu to uraditi uplatom na njenu adresu ili račun.

 

TEHIRA HOPOVAC

ČARAKOVO BB

79101 PRIJEDOR

 

IBAN BA39 1995 6260 6411 5277

 

SWIFT CODE: ABSBBA22

SPARKASSE BANK DD BIH

ZMAJA OD BOSNE 7

BIH-71000 SARAJEVO

TehiraHopovac2

 Foto Giga

Leave a Reply