Društvo, Sport

BH Fest u Chicagu

BHFest

U  Chikagu je prosle nedelje  u organizaciji BH Kluba Chicago odrzan” BH FEST, “sada vec tradicionalni piknik za BH dijasporu . Pored  bogatog muzickog programa i jela sa rostilja  gosti iz cijele Amerike mogli su da uzivaju u folklornim igrama i nosnjama.

U sklopu programa odrzan je izbor  naljepsih  dijevojka a naravno odrzan je i fudbalski turnir.Na turniru je ucestovalo 16 fudbalskih ekipa .Najuspijesnija je bila ekipa iz Detroita pod rukovodstvom Azmira Causevica,drugo mijesto zauzela je ekipa iz Grand Rapids-a a trece mijesto je pripalo ekipi Bh United iz Cikaga.Naime turnir je odigran u sjecanje na poginulog novinara is Saint Louis-a rahmetli Fadila Braderica.Pobijednicke ekipe su poklonile svoje nagrade familiji Braderic i na taj nacin jos jednom dokazali koliko je nas narod osijecajan and meharametli.

 BHFest3

Na pikniku je bilo prisutno preko 2000 gostiju a medju njima je bio i predsjednik OFK Brdo –Prijedor gospodin Ismet Imsirevic.Uz nesebicnu saradnju Muniba Cerica i Harisa Musica koji su prikupljali priloge uspijeli smo u roku od pola sata  prikupiti $2,400 dollara za pomoc klubu Brdo.

U ime BH kluba Chicago predsjednik Nihad Mehanovic urucio je gospodinu Imsirevicu  donaciju klubu od 500 dollara i obecao nesebicnu pomoc bh dijaspore i u buducnosti.

BHFest2

Veliki gest i podrsku klubu je iskazao i bivsi fudbaler prijedorskog Rudara Azmir Causevic  sa donacijom od 500 dollara.U ime kluba Brdo veliko hvala svim  pojedincima na dobrovoljnim prilozima i podrsci klubu.

Na kraju nesto i o BH klubu Cikago:

BHClubChicagoBH KLUB CHICAGO je multietnicki klub  koji prikljuplja clanove iz cijele Bosne i Hercegovine i to je klub svih oni koji smatraju Bosnu i Hercegovinu svojom domovinom .  Cilj BH KlUBA je jacanja BH zajednice u Americkom drustvu te da bude spona izmedju dijaspore i nase domovine.

To je klub koji je u zadnje vrijeme ima cilj kupovinu objekta  koji ce se koristiti u razne kulturne,edukativne ,zabavne i mnoge druge svrhe..Odrzavanjem raznih programa ,donacijskim akcijama i dobrovoljnim prilozima svojih clanova ovaj klub je hvala Bogu skoro pred svojim ciljem.

Svi oni koji zele da se uclane ili da pomognu svojim radom ovom klubu contact informacije mogu naci na web stranici bhclubchicago.com

Mirsad Causevic

Leave a Reply