Hronika

Bolnica Prijedor: Sindikat najavljuje mirni protest zbog izostanka jednokratne pomoći

Bolnica“Dr Mladen Stojanović” Prijedor

Udružena sindikalna organizacija doktora medicine, medicinskih sestara i tehničara opšte bolnice Prijedor najavila je danas mirno okupljanje pred zgradom Gradske uprave u znak protesta što radnicima u zdravstvu nije isplaćena jednokratna novčana pomoć iz budžeta grada.

Predsjednik ove organizacije doktoro Davor Hrnjić rekao je da su radnici razočarani i ljuti time što je izostala reakcija Gradske uprave nakon razgovora medicinara sa gradonačelnikom i saradnicima 11. februara.

“Postigli smo jasan dogovor i dobili čvrsto obećanje da će nam u najkraćem roku biti isplaćena sredstva koja smo tražili. Prošla su dva mjeseca, a mi nemamo nikakav odgovor, iako smo učinili sve ono što je traženo”, rekao je Hrnjić na konferenciji za novinare.

On je napomenuo da su radnici u zdravstvu pristali da jednokratna pomoć iznosi 400 KM umjesto 500 KM, te da su sve veće sredine to već učinile – Banjaluka, Laktaši, Bijeljina, Gradiška, Trebinje, Zvornik, Višegrad, Prnjavor i Modriča.

“Da li Gradska uprava smatra da su zdravstveni radnici Prijedora manje vrijedni od onih koji rade u tim sredinama? Mi smatramo da nisu, a ako oni smatraju da jesu, neka to javno kažu”, poručio je Hrnjić.

Predsjednica Strukovnog sindikata medicinskih sestara i tehničara bolnice Prijedor Ivana Davidović najavila je da će zdravstveni radnici izaći na mirne proteste pred zgradu Gradske uprave.

“Najvjerovatnije da će to biti 28. aprila, kada i sjednica Skupštine grada Prijedora”, dodala je Davidovićeva.

 

SRNA