Društvo, Kolumne, Nijazov Prijedor

Borackoj populaciji premijer Hamdija Lipovaca obecao 80.000 KM

Pise: Nijaz Brkic

BorciJucer je u popodnevnim satima delegacija iz Prijedora imala radnu posjetu Bihacu. Premijer Hamdija Lipovaca je bio  domacin Udruzenju boracke organizacije, predvodjene sa njenim predsjednikom Dzevadom Smajicem, generalnim sekretarom Suadom Jusovicem – Jukom i gospodinom Seadom Jakupovicem, predsjednikom Skupstine grada Prijedora.

 

Da podsjetim;
Nedavnom posjetom masovnoj grobnici Tomasica, gospodin, Hamdija Lipovaca je posjetio i Udruzenje boraca Krajine 1992-95 u Prijedoru.
Premijer je vec tada nagovijestio pomoc, na osnovu ranije upucene aplikacije od predsjednika gradske Skupstine Prijedora, gospodina, Seada Jakupovica.

 

Gospodin Jakupovic se prije godinu dana obratio Vladi USK-a sa molbom da se u proracun ovog Kantona ubaci i izlazna budzetska stavka na ime “odrzivog” povratka namijenjena povratnicima boracke organizacije za Prijedorsku regiju. U obrazlozenju ove aplikacije takodje stoji da se boracka populacija nalazi u vrlo teskom materijalnom polozaju i uglavnom su to povratnici bez zaposlenja i materijalnih primanja.

 

Premijer Lipovaca je jucer pred TV kamerama javno nalozio Ministarstvu finansija da se do kraja tekuceg mjeseca uplati 80.000 KM na ime odrzivog povratka u Prijedor i javno obecao da ce se licno zaloziti da se i za narednu godinu ova budzetska stavka, najmanje, udvostruci.
 Sead Jakupovic i Hamdija Lipovaca
Sead Jakupovic i Hamdija Lipovaca
Gospodin Sead Jakupovic je u javnom obracanju izrazio zadovoljstvo za dobru saradnju kako sa ovim Kantonom tako i sa Federalnim ministarstvom za izbjeglice i raseljena lica BiH, na celu sa Adilom Osmanovicem, koji je takodje u proslomjesecnoj posjeti Prijedoru sa spiska ekstremno ugrozenih familija (familje Tahire Hopovac, familije Jasima Brdara, familje Zeric sa Hambarina i drugih) u ovom gradu uspjesno rijesio 14 familija, uglavnom po principu “kljuc u ruke”.

image

Ekipa iz Federalnog ministarstva BiH je takodje zasluzna sto je ovih dana u toku i tenderska procedura oko izgradnje sekundarnog vodovoda za mjesnu zajednicu Carakovo, naglasava Jakupovic.

 

Leave a Reply