Društvo, Kolumne, Nijazov Prijedor

Carakovo: Isporuka vodomaterijala

image
Ministarstvo za izbjeglice i raseljena lica Federacije BiH je otpocelo sa isporukom vodomaterijala namijenjeno MZ Carakovo nadomak Prijedora za izgradnju i rekonstrukciju sekundarnog vodovoda.

Vrijednost doniranog materijala se krece oko 90.000 KM i predstavlja dio sveukupnih troskova u kojim pored Federalnog ministarstva i Humanitarna organizacija “Mladost” iz Carakova ucestvuje sa 20.000 KM, zatim, Javno preduzece “Vodovod” iz Prijedora(materijal i nadzor), kao i Grad Prijedor sa sredstvima iz budzetske stavke.

image

Kada je u pitanju ovaj vodovod treba imati u vidu da je Drzavno ministarstvo BiH prije nekolike godine takodje intervenisalo u finansiranju glavne trase primarnog vodovoda sa 150.000 KM.

Kao nam je rekao Šukrija ovo je samo pošiljka HDPE-100PN10 fi 63. Isporučilac vodovodnih cijevi je sarajevska firma Bosnaolast a u narednih nekoliko dana će biti isporučene i cijevi većih profila, 75, 110 i 160. Ukupno bi ovom projektu trebalo biltu isporučeno preko 9000 metara vodovodnih cijevi gore pomenutih profila.

image

Bilo kako bilo izgleda da je i ova mjesna zajednica pored svih nagomilanih problema na dobrom putu da u naredna nekolika mjeseca, KONACNO, rijesi problem vodosnabdjevanja…

Tekst: Nijaz Brkic
Foto:Sead Jakupovic

Leave a Reply