Sport

Coca – Cola Cup prvi put u Prijedoru

Coca Cola Cup Prijedor  (3)

 

 

Nastavlja se najljepsa sportska prica

U subotu 06.07. u Balonu Čirkin polje, u sklopu trećih BH Telecom Sportskih igara mladih, po prvi put Prijedoru održan je Coca – Cola Cup u malom nogometu za kategoriju ‘97. godište i mlađe.

Za Coca – Cola Cup u Prijedoru prijavljeno je više od 300 dječaka i djevojčica, a najbolji će dobiti priliku da putuju na finalno takmičenje BH Telecom Sportskih igara mladih.

“Finalno takmičenje Igara održaće se u Sarajevu od 20. – 24. avgusta 2013. godine. Kao i u prethodne dvije godine, očekujemo da Igre budu festival mladosti i prijateljstva koje će trajati puno duže od jednog ljetnog raspusta”, izjavila je Aleksandra Kuljanin, PR menadžer Igara.

Najljepša sportska priča uljepšaće raspust mnogim mališanima širom Bosne i Hercegovine, jer će druženje i sport koji ova manifestacija pruža djeci i mladima, nakon Prijedora, posjetiti još 13 gradova.

O projektu Coca-Cola Cup: U saradnji sa Sportskim igrama mladih, Coca-Cola u Bosni i Hercegovini od ove godine organizuje Coca-Cola kup. Svrha ovog zajedničkog projekta je potaknuti fizičku aktivnost od školske dobi. Turnir potiče aktivan i zdrav način života mladih na zabavan način, s ciljem da postane najveći fudbalski turnir za mlade u Bosni i Hercegovini i pridonese podizanju svijesti o važnosti aktivnog i prije svega zdravog načina života. Coca-Cola Cup je započeo 1998. godine u Meksiku, a danas u njemu učestvuje preko milion mladih iz 12 evropskih zemalja.

 

Sportske igre mladih/press

Leave a Reply