Hronika

Crna hronika sa sretnim zavrsetkom !?

– Ljubija: Otkriveni kradljivci zlata, Dragan Kantar i Zoran Rakić iz Ljubije,  iz župnog ureda  
– Odbornici Dreni Kuridži prijeteće pismo poslao Aleksandar Antonić iz Oštre Luke

Otkriveni kradljivci zlata iz župnog ureda u Ljubiji

prijedor_kradja_svecenikCentar javne bezbjednosti (CJB) Prijedor podnio je Okružnom tužilaštvu Banja Luka izvještaj protiv Dragana Kantara i Zorana Rakića iz Ljubije, osumnjičenih da su iz župnog ureda u Ljubiji ukrali zlatni nakit i jedan foto-aparat.   “Pričinjena je materijalna šteta od oko 1.000 KM, a policijski službenici utvrdili su da je isključivi motiv izvršenja ovog krivičnog djela bilo sticanje protivpravne imovinske koristi za sebe”, saopšteno je iz CJB Prijedor.
Krivično djelo prijavljeno je policiji 12. januara ove godine, a utvrđeno je da su počinioci prilikom izvršenja teške krađe iskoristili odsutnost župnika iz župnog ureda.

Oštra Luka – Prijedor: Odbornici prijeteće pismo poslao Aleksandar Antonić
Drena KuridžaPrijeteće pismo Dreni Kuridži (SNSD), odbornici lokalnog  parlamenta u Oštroj Luci  pred kućnim vratima ostavio je Aleksandar Antonić ( 33) iz Oštre Luke. Saznajemo da je on  tokom  istrage u policiji priznao da je Kuridži poslao pismo u kojem je od nje tražio  da mu na određenom mjestu, kod autobuske stanice u najlon kesi ostavi 4.000 maraka.

U pismu joj je priprijetio da će , ukoliko to ne uradi, „na njenu kuću baciti bombu, a nju ubiti kao životinju“.

Osim na Kuridžinu adresu Antonić je poslao još tri slična pisma, mještanima Oštre Luke od kojih je , prijeteći im na sličan način, tražio također novac i slične iznose od 2.000 do 4.000 maraka.

Nakon saslušanja u nadležnom Tužilaštvu Antonić je pušten na slobodu a protiv njega slijedi izvještaj policije za počinjeno krivično djelo iznuda.

 

Avaz

 

Leave a Reply