Društvo

DAN GRADA: UMJESTO SVEČANIH RUČKOVA, DVA NOVA IGRALIŠTA

Od sada Dan grada bez skupih ručkova. Sredstva koja su proteklih godina trošena u te svrhe, biće preusmjerena tamo gdje je to potrebnije. Ovo je, na konferenciji za novinare, najavio gradonačelnik Dalibor Pavlović, povodom proslave 16. maja. On je rekao da će, povodom obilježavanja Dana grada, u subotu, 15. maja, biti otvorena dva nova igrališta na Pećanima i kod Janjića pumpe. Pored brojnih kulturnih sadržaja, nisu zanemarene ni privredne aktivnosti. Tako će u utorak, u 10 časova, biti otvorena kancelarija IRB-a u Prijedoru. Dan kasnije, planiran je sastanak s Privrednim savjetom grada pod nazivom “Jaka privreda za jači Prijedor”.

– Razgovaraćemo o aktuelnoj privrednoj situaciji i planovima za budućnost. Lijepa vijest je da Prijedor konačno ulazi u priču pametnih gradova, a prvi korak ka tome je otvaranje SMS parking-servisa. Svjedoci smo da i neki manji gradovi u našem okruženju imaju naplatu parkinga putem SMS poruke. U  četvrtak ćemo to ozvaničiti i u našem gradu – rekao je Pavlović.

Program šesnaestomajskih svečanosti dijelom je promijenila i pandemija virusa korona, zbog čega će izostati tradicionalne Ulične trke. Umjesto toga u srijedu, 12. maja, biće organizovan prijem za članove Atletskog kluba “Prijedor” i emitovana reportaža “Sve naše trke”. U petak, 14. maja, biće održan sastanak s načelnicima opština prijedorske regije. Kruna svečanosti povodom Dana grada je Svečana akademija u Pozorištu Prijedor. Na sam 16. maj, u 17 časova, biće uručene prestižne šestaestomajske nagrade, u skladu sa odlukama Skupštine grada Prijedora.

Kozarski