Budimo Humani, Društvo, Kultura

DONACIJA ZA BIBLIOTEKU VRIJEDNA 2.000 EURA

Kada bi vam nabrajali projekte koje je Humanitarna organizacija Bauern helfen Bauern iz Salzburga realizovala na području prijedorske opštine, trebalo bi nam mnogo vremena. Pored toga što je riječ o veoma važnoj podršci treba naglasiti da je bilo i dosta raznovrsna.

Predsjednica pomenute austrijeske humanitarne organizacije Doraja Eberle je zaslužila veliko hvala jer bezbroj putaje odradili veliki posao kako bi podrška stigla u grad podno Kozare. Ovog puta ruka dobrote je ispružena prema Dječijoj biblioteci- Humano Brdo.                                                                                           
Riječ je o veoma značajnoj podršci za mlade ljubitelje pisane riječi. Humanitarne organizacije Bauern helfen Bauern iz Salzburga, uz ogromnu podršku Doraje Eberle i njene humane ekipe, osigurala je 2.000 eura za biblioteku. U ime Dječije bilblioteke- Humano Brdo donatorima se najsrdačnije zahvalila Mirela Musić naglašavajući značaj ulaganja u projekte razvoja kulture čitanja.
U ovoj priči značajan doprinos je dao i predsjednik Bosanskog kulturnog centra u Prijedoru, dr. Sanel Jakupović. Zahvaljujući njemu uspostavljena je suradnja na relaciji Dječija biblioteka Humano Brdo- Bauern helfen bauern.

Potpisan je i ugovor o korištenju doniranog novca koji će biti utrošen za projektne aktivnost biblioteke o čemu će donatori dobiti iscrpan izvještaj. Kroz ovaj projekat biblioteka je uspostavila saradnju sa Fondacijom za stipendiranje učenika i studenata „Idriz Jakupović“ iz Sanskog Mosta na čijem čelu se nalazi doktor dentalne medicine Ajdin Jakupović, veliki humanista koji je finansirao brojne projkte podrške u brojnim lokalnim zajednicama BiH. Treba istaći da je Doraja Eberle, počasna “ambasadorica za kulturu” BKC Prijedor.