Društvo, Kultura, OFK Brdo, Sport, Zanimljivosti, Život

DOSTA JE SRETNIH I ZADOVOLJNIH NAKON HUMANITARNOG KONCERTA U HAMBARINAMA

Malo je događaja u našem užem i širem okruženju od kojih lokalna ztajednica ima tako značajnu korist kao što je to tradicionalni Humanitarni koncert u Hambarinama.
Ovog puta su finansijske podrške stigle do Omladinskog fudbalskog kluba Brdo, Kulturno umjetničkog društva Brdo i Dječija biblioteke Humano Brdo. Dakle, humanitarni koncert je postao integrativni faktor u ovom naselju smještenom na lijevoj obali rijeke Sane u prijedorskoj opštini.
Za Omladinski fudbalski klub Brdo koji se takmiči u drugoligaškoj konkurenciji, izdvojeno je 1.500 KM. To je značajna podrška pred početak sezone koja nosi mnogo finansijskih izazova. Klub koji je sezonu okončao na 6.mjestu i osvojen Kup Grada Prijedora zaslužuje podršku.
„Želimo se zahvaliti organizatorima koncerta na pomoći koja nam je pružena. To nam mnogo znači. Pored 1500 KM koje smo dobili od koncerta, prijatno nas je iznenadio i Hilmo Peljto menadžer estradnih umjetnika koji su sudjelovali na koncertu. On nam je donirao 250 KM“, naglasio je predsjednik OFK Brdo, Naser Bačić.

Dobro vam je poznato koliko je danas skuplji život nego prošle godine, posebno za roditelje pred kojima je opremanje djece za novu školsku godinu.

Za Dječiju biblioteku Humano Brdo od zarade na koncertu stigla je podrška vrijedna 3.000 KM. Damir Habibović, Amir Nasić i Amir Duratović, organizatrori humanitarnog koncert u Hambarinama i brojni posjetitelji koncerta i ove godine će biti od velike koristi roditeljima školaraca jer će 3.000 KM biti izdvojeno za nabavku školskog pribora za učenike od 1. do 9. razreda na Mataruškom Brdu. Ovaj humani gest će posebno obradovati roditelje koji imaju više djece.

Sretni i zadovoljni nakon tradicionalnog humanitarnog koncerta mogu biti i u Kulturno umjetničkom društvu Brdo.

Predsjednik društva Nazif- Braco Pađan se zahvaljuje organizatorima koncerta na ukazanom povjerenju i nastupu najmlađih članova KUD-a. “Veliko hvala za donaciju vrijednu 500 KM jer će nam to biti od velikog značaja. Također želio bih se zahvaliti i menadžeru Hilmi Peljti i na njegovoj pomoći KUD-u od 250 KM”, kaže Pađan. Humanitarni koncert u Hambarinama je pokazatelj koliko se može dosta dobrih djela uraditi ukoliko se ujedinimo i shvatimo značaj zajedničkog djelovanja za lokalnu zajednicu.

Mojprijedor.com