Budimo Humani, Društvo, Život

DOVOLJNO JE REĆI, “HUMANITARNI FOND ATLANTA”

Kada kažete, “Humanitarni fond Atlanta”, pomislite na ljude ogromnog srca i duše koji čine dobra djela širom Bosne i Hercegovine. Hiljadama kilometara od rodne grude, ali tako blizu da u svakom momentu budu od velike koristi brojnim lokalnim zajednicama. Tako je i ovih dana kada su obradovani učenici od Une do Drine. U Srebrenici, Vogošći i Bužimu potpisano je 215 ugovora za stipendije. I za ovaj projekat se finoj raji okupljenoj oko Humanitarnog fonda Atlanta, mora reći, veliko hvala.

U gradu heroju, ponosnog imena Bužim, okupili su se stipendisti iz Bosanske krajine. Veliko nam je zadovoljstvo što smo u prilici konstatovati kako je među njima bilo i 23 stipendiste iz Prijedora. Zahvaljujući Humanitarnom fondu Atlanta, 6 djece sa Mataruškog Brda dobilo je stipendije.

Humanitarni fond Atlanta na čelu sa gospodinom Fadilom Cvrkom postoji već 14 godina i treba naglasiti da je dosta toga uradio za djecu koja žive na lijevoj obali rijeke Sane. To potvrđuju i riječi Selmira  Ljumanovića, koji ispred Dječije biblioteke Humano Brdo, ističe nekoliko jako bitnih projekata.

“Donirali su lektire za našu biblioteku, platili prevoz i carinu za školski inventar koji smo dobili od Most Bro iz Danske, donirali su 11.000 KM za restauraciju mokrog čvora u školi i tu su uvijek za one kojima je bilo kakav vid pomoći potreban, a u mogućnosti su da pomognu”.

Poznajemo brojne “humanitarne” organizacije od kojih narod u BiH i nema bog zna kakvu korist. Kada je riječ o Humanitarnom fondu Atlanta, njihova djela najbolje govore. Raji Mataruškog Brda, Prijedora, Srebrenice, Bužima,… beskrajno vam je zahvalna i jako se raduje novim projektima.