Hronika

Dreni Kuridži zaprijetili da mora dati 4.000 KM ili će je ubiti kao životinju

Drena Kuridža

Drena Kuridža dobila prijeteće pismo
Odbornici zaprijetili da mora dati 4.000 KM ili će je ubiti kao životinju
Drena Kuridža

Drena Kuridža

Zbog prijetećeg pisma u kojoj joj autor ili više njih traže 4.000 maraka i prijete da će joj, ukoliko ne dostavi novac kao upozorenje, dok spava, baciti bombu u kuću, Drena Kuridža, odbornica (SNSD) u lokalnom parlamentu Oštra Luka danima nema mira.

Priznaje da je jako uplašena, a slučaj je odmah prijavila policiji od koje, tako tvrdi,  još nema povratnih informacija o tome ko bi mogao stajati iza poruke koja joj je ostavljena na samom ulazu u porodičnu kuću.

– Pismo je bilo u koverti na kojoj je s jedne i druge strane bilo napisano moje ime. Kad sam ga pročitala frapirala sam se. Pokazala sam ga sinu s kojim sam odmah otišla u policiju- kaže Kuridža i dodaje „da njeno nije da sumnja na nekog, a još manje da nagađa ko je mogao napisati poruku od koje joj se diže kosa na glavi“.

PrijetecePismo

U pismu koje je u posjedu redakcije “Dnevnog avaza”, između ostalog,  stoje i „upute“ Kuridži gdje i na koji način da ostavi novac te poruka “da i ne pomišlja da ode na policiju”.

– Pazi dobro. Ne uradiš li sljedeće kako ti se naredi bićeš ubijena kao životinja, jer nama je to najmanji problem – poručuje se u  pismu i dodaje: “dobro si ti i prošla kako su neki drugi prolazili. Ima  i mrtvih naravno…!“

Sa slučajem koji je osudio i lokalni parlament u Oštroj Luci  upoznata je i policija u CJB Prijedor čiji je portparol Marija Matić potvrdila da je u nomebru PS Oštra Luka zaprimila prijavu povodom upućivanja prijetećeg pisma licu D. K. iz Oštre Luke .

– Policijski službenici CJB Prijedor u saradnji s okružnim Tužilaštvom iz Banja Luke preduzimanju mjere i radnje na utvrđivanju postojanja elemenata krivičnog djela i rasvjetljavanju navedenog događaja – rekla je Matić.

Drena Kuridža ( SNSD) je u tri mandata obavljala i funkciju načelnice Oštre Luke.

Avaz

Leave a Reply