Društvo, Sport, Život

DVA VAŽNA DOGAĐAJA ZA RIZVANOVIĆE

Ljeto 1992.godine ostavilo je trajne posljedice na živote građana Mataruškog Brda. Tako je i u Rizvanovićima gdje je ubijeno 38 fudbalera. Riječ je o igračima koji su nosili dres FK Patrija.

Njihovi potomci su obećali da to nikada neće zaboraviti i učinili su jedan značajan korak kada je riječ o kulturi sjećanja.
U sklopu Sportskog kompleksa Patrija, podignuto je spomen obilježje na kojem su ispisana imena ubijenih fudbalera iz Rizvanovića.

Pred duše naših šehida pručen je Jasin.

Kada je riječ o pomenutom sportskom objektu dosta toga je urađeno, ali treba uložiti još napora i finansijskih sredstava kako bi radovi bili okončani. Za sve ljude dobre volje otvoren je poziv da pruže podrške i doprinesu završetku radova na izgradnji Sportskog kompleksa Patrija.
I, ove godine održan je tradicionalni malonogometni turnir koji je okupio 13 ekipa, a odigrana je i revijalna utakmica fudbalskih nada. Prvo mjesto na turniru osvojila je ekipa SAB BRATHERS, drugo FC LINZ. Trećeplasirana je ekipa BH FANATICOSI.
Pobjednicima je uz pehar pripala i novčana nagrada.
U večernjim satima održan je koncert, a sve je završeno uz vatromet i poruku da svijetla velikih gradova ne mogu zamijeniti ljubav prema rodnom kraju.

MojPrijedor.com