Društvo, Kultura, Zanimljivosti, Život

DŽEMAT HAMBARINE NIŽE USPJEHE

Jako se radujemo našim uspjesima i dobrim djelima jer to na najbolji način govori o našim naporima da život u našem rodnom mjestu učinimo još boljim. Dosta je projekata koje planiramo realizovati u skorom periodu. Zato nam je veoma važno da imamo širinu i veoma povoljnu klimu u i oko džemata.

Potvrđuju to i postignuti rezultati džemata Hambarine na raznim takmičenjima i događanja. Ponosno naglašavamo da je i ove godine naš džemat najuspješniji džemat na nivou Medžlisa Islamske zajednice Prijedor. Da ovi rezultati i nagrade nisu plod slučajnosti mogli smo se uvjeriti i jučer 17.07. 2021. godiine, prateći svečanost hatme za 11 polaznika.

Kada na jednom mjestu vidimo 11 tako finih, mladih džematlija, mnogo nam je lakše ići u nove projekte kao što su šehidsko turbe i podizanje minareta na našoj ljepotici.                


 Plod je to zajedničkog rada i djelovanja u džematu. Ulaže se mnogo truda kako bi našu djecu što bolje usmjerili i izveli na pravi put.

Džemat, roditelji i nas vrijedni imam pokazuju da se može i u vremenu savremenih tehnoloških dostihnuća. Ovo su treće hatme u proteklih šest godina kako je s nama, poštovani Benjamin ef.Hodžić. U dzemat Hambarine  je 33 djece koja su naučila o svojoj vjeri his Islama i da znaju čitati najdražu knjigu Kur’an. U tome je njegova velika zasluga.


Zahvaljujemo se svima koji su prisustvom uveličali svečanost hatme. Sretni smo i zbog toga što smo još jednom pokazali kako se nagrađuju djeca na hatmama.