Društvo, Kultura, Video, Zanimljivosti, Život

VIDEO: EMIR DURATOVIĆ U RIZVANOVIĆIMA OKUPIO VRHUNSKE HARMONIKAŠE BIH

Bio je to dan koji će se dugo pamtiti. Vrhunski majstori se okupili u Rizvanovićima, nadomak Prijedora i pokazali kako harmoniku ništa ne može zamijeniti.

Muhamed Šehić Hamić, Elvedin Muhić, Haris Kaltak, Almir Buza, Jasmin Šiljdedic su došli kod velikog jarana, Emira Duratovića. Došlo je 40 sjajnih estradnih umjetnika koji su pokazali kako se “rastura” harmonika. Hamić je sve držao pod kontrolom i s vremena na vrijeme, podizao adrenalin prisutnim majstorima svog zanata.

A, Emir Duratović? On je uživao u svakoj pori cjelodnevnog druženja u rodnim Rizvanovićima.
” Volim harmoniku i ove fine ljude. Srce mi je kao lubenica. Živim i radim u Njemačkoj, ali duša mi je u Rizvanovićima i danas sam najsretniji čovjek na svijetu”, ističe Duratović, dok mu oči sijaju od sreće i zadovoljstva jer njegova, Hamićeva i ostale harmonike proizvodile su nezaboravne priče.

Moramo istaći da je Emir Duratović vrhunski insan. Njegove ruke su bezbroj puta bile ispružene prema ljudima u nevolji. On je donator i član Omladinskog fudbalskog kluba Brdo i čovjek koji voli svoje i poštuje tuđe. Živ nam i zdrav bio sa svojim harmonikašima.

Naš portal Mojprijedor.com imao je tu čast da bude gost na ovom lijepom druženju i želimo da podijelimo sa vama par video i foto snimaka.