Društvo, Život

Federalni ministar za izbjeglice i raseljena lica BiH Adil Osmanovic u posjeti Prijedoru

20131114To
Jucer je u sklopu jednodnevne posjete Prijedoru Federalni ministar za izbjeglice i raseljena lica BiH, mr. Adil Osmanovic, pored masovne grobnice u Tomasici posjetio i nekolika lokaliteta na sirem podrucju Prijedora.
Nakon posjete Tomasici, lokalitetu najvece masovne grobnice u BiH, gospodin Adil Osmanovic je u pratnji najblizih saradnika posjetio i mjesne zajednice: Kozarac, Carakovo, Hambarine i udruzenje veterana i invalida Armije BiH, sa sjedistem u Prijedoru…
20131114Ha
Jucerasnjom posjetom mjesnoj zajednici Carakovo Federalni ministar BiH je konacno otklonio visegodisnje dileme i zudnje mjestana ove mjesne zajednice za potrebom pitke vode.
20131114Ca
U direktnom razgovoru sa predstavnicima ove evidentno najstradalije mjesne zajednice iz proteklog rata, u svijetlu prisutne eshumacije mozda i najveceg broja predratnih zitelja ove mjesne zajednice iz grobnice u Tomasici u trenutku iskrenog bola, patnje i suocenja sa istinom prezivjelih porodica i zrtava prethodnog rata, danasnja posjeta ministra i njegovo cvrsto obecanje da ce i ova mjesna zajednica konacno rijesiti pitanje pitke vode simbolicki puno znaci za ove mjestane te ulijeva i dodatni tracak nade u neko bolje sutra, istakao je jedan od domacina posjete u Carakovu.
20131114Kz
Valja napomenuti da je i ovu posjetu Carakovu licno propratio i predsjednik Skupstine grada Prijedora, gosp. Sead Jakupovic. Razloga za zadovoljstvo, pored gradjana ove mjesne zajednice, naravno, ima i HO “Mladost” koja je jedan od vaznijih partnera u realizaciji ovog projekta.
20131114B
Nakon posjete visoke delegacije Federalnih zvanicnika Carakovu, autor ovog teksta je propratio posjetu ove delegacije i Udruzenju veterana i invalida Armije BiH u Prijedoru. Ministar Osmanovic je upoznat sa radom i ovog Udruzenja te izrazio spremnost  kako da pomogne tako i da bude partner u rijesavanju i njihovih problema.
Tekst: Nijaz Brkic
Foto: Nazif Padjan

Leave a Reply