Budimo Humani, Društvo, Šehidsko

FINANSIJSKI IZVJEŠTAJ O DOSADAŠNJEM TOKU IZGRADNJE ŠEHIDSKOG TURBETA U HAMBARINAMA

Na samom početku realizacije projekta Šehidsko Turbe Hambarine, ljudi iz organizacionog odbora su obećali maksimalnu transparentnost i da će svima biti dostupne informacije o prikupljenim i utrošenim sredstvima.

Poštovanim donatori iz zemlje i inostranstva i vama što ste još jednom pokazali koliko vam je bitno čuvanje sjećanja na naše šehide, te informacije su stvaljene na uvid. To je veoma bitno koliko zbog ovog projekta toliko i zbog naših narednih akcija u Hambarinama.

U ovom finansijskom izvještaju su precizirani podaci o prikupljenim i utrošenim sredstvima u dosadašnjim fazama radova. Ovim se ne završavaju finansijski izvještaji jer ćete i dalje imate neophodne informacije. Prikupljenje novca će trajati do 15.09.2022.godine.

Prema najavama koje stižu iz organizacionog odbora poznat je i datum otvaranja Šehidskog turbeta u Hambarinama. Predviđeno je da radovi budu okončani do maja naredne godine, a otvaranje 30.07.2023.godine, poslije ikindije namaza.

Vama koji ste svojim uplatama podržali ovo hajirli djelo, pripada zahvalnost jer pružate podršku razvijanja kulture sjećanja.

I dalje pratimo realizaciju izgradnje Šehidskog Turbeta u Hambarinama uz pravovremene i objektivne informacije.

Fondacija Šehidsko mezarje – Hambarine