Budimo Humani, Društvo, Šehidsko, Život

FONDACIJA ŠEHIDSKO MEZARJE HAMBARINE

Samo zahvaljujući članovima Fondacije Šehidsko mezarje Hambarine, u prilici i smo realizovati naše započete i planirati nove projekte. Veoma je bitno da se zajedničkim snagama nastave naše aktivnosti jer je to od velikog značaja za naš rodni kraj.

Da fondacija radi značajan posao mogli ste se uvjeriti i prilikom posjete šehidskom mezarju. U bilo koje doba godine mezarje plijeni pažnju posjetitelja. Trava je pokošena, prilazna staza uređena, a cvijeće dolazi do izražaja.

Velika je to zasluga Muharema Velibašića Hakija. Ove fotografije dokazuju da je uređen i prostor oko nišana. Ovaj vrijedni insan je počeo i pranje nišana. Prilično je to složen posao ali su rezultati vidljivi.

Pred nama još jedana, izuzetno značajna obaveza. Podsjećamo da je planirana izgradnja novog turbeta i uskoro počinjemo prikupljanje sredstava o čemu ćete na vrijeme dobiti više informacija.

Vi koji ste u Hambarinama i Prijedoru, ako još uvijek niste uplatili članarinu ili želite da se učlanite i podržite rad naše Fondacije Šehidsko mezarje Hambarine, obratite se Damiru Habiboviću i Saudu Begoviću.

Zahvaljujem se svima vama koji ste podržali rad fondacije kao i našim novim članovima.