Društvo, Kolumne, Nijazov Prijedor, Politika, Život

Foto: Brojne delegacije danas u posjeti Prijedoru

2

Danas je grad Prijedor bio u znaku posjeta brojnih delegacija. Poslije obilaska najvece  masovne grobnice iz proteklog rata u Tomasici, brojne delegacije kako sa Drzavnog nivoa, nekih Kantona, brojnih opcina, Rijaseta Islamske zajednice i drugih, danas su prodefilovali gradom Prijedorom.

4

Mozda je za autora ovog teksta zasad najinteresantnija uzivo propracena izjava guvernera USK-a, gospodina, Hamdije Lipovace, koji je u kancelariji ratnih vojnih invalida u Prijedoru izjavio da ih nije zaboravio i kako ce njihove materijalne potrebe ovaj put biti istinski  rijesene.

1

Gospodin Lipovaca je bio i blagonaklon prema potrebama asfaltiranja prilaza Sehidskom mezarju i turbetu u najstarijem dijelu grada Prijedora, kao i prema sve izrazenijim materijalnim potrebama ovdasnjih povratnika kojima je takodje obecao konkretnu pomoc.

5

Sami cin danasnjih posjeta brojnih delegacija ovom gradu, mozda je nagovjestaj nekog novog pocetka i izlazak iz visegodisnje apatije iz zacaranog kruga nepovjerenja jednih prema drugima… Bilo kako bilo, i ovaj put je otvoren put nadi, a vrijeme ce pokazati svaciji obraz i iskrene namjere…

 

Nijaz Brkic

Leave a Reply