Budimo Humani, Društvo, Život

Grad Prijedor pružio pomoć Kristijanu Vujčiću

Oteškom životu  mladića Kristijana Vujčića (26) koji je ostao bez posla, a ujedno brine o bolesnoj majci i hrani se u javnoj kuhinji, pisali smo nedavno. Vujčić kaže da mu je gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović na prijemu saopštio da je dobio priliku za pripravnički staž, te da će mu oko 500 KM duga za struju platiti Gradska uprava.

– Grad Prijedor mi je pružio pomoć u vidu zaposlenja, odnosno pripravničkog staža koji nisam obavio, jer sam diplomirao o temi reforma javne uprave, a nisam mogao naći zaposlenje u struci, pa sam radio druge poslove kao što je skladištar i ostalo. Takođe, Grad Prijedor je spreman da mi pomogne u vezi sa plaćanjem duga za struju – rekao je Vujčić nakon prijema.

Kristijan Vujčić

On se zahvalio Pavloviću i Gradskoj upravi Prijedora jer će pomoći da izađe iz teške situacije u kojoj se našao nakon što je ostao bez posla skladištara.

Gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović podsjetio je na tešku situaciju Kristijana Vujčića.– Razgovarao sam sa Kristiajnom Vujčićem koji je diplomirao sa desetkom, nije imao posla, hranio se u javnoj kuhinji i brinuo o bolesnoj majci. Odlučili smo da mu sve troškove koje ima izmirimo. Danas smo preuzeli dokumentaciju od njega, odnosno diplomu i u narednom periodu Gradska uprava će vidjeti na koji način pomoći našem sugrađaninu da ga zaposli ili da odradi pripravnički staž. Smatramo da svakom mladom čovjeku, pogotovo koji se kroz život bori sam moramo pružiti priliku da se dokaže i pokaže – istakao je on.

Pavlović je dodao da svi mladi moraju da imaju šansu.

– Cilj je da se što više mladih ljudi zadrži u ovom gradu i da ih što manje odlazi odavde. Stojim mladima na raspolaganju da razgovaramo i nalazimo rješenja koja su u mogućnosti sa budžetom grada – poručio je Pavlović.

Grad Prijedor