Budimo Humani, Društvo, Život

GRAĐNSKI AKTIVIZAM SANELE BEHLIĆ ZA BOLJE USLOVE ŠKOLOVANJA U OSNOVNOJ ŠKOLI U ČARAKOVU

Građanski aktivizam je veoma važan faktor u borbi za bolji život u lokalnoj zajednici. Zato odmah želimo naglasiti da naš portal daje punu podršku građanima koji se kroz demokratske procese bore za bolje sutra.

Ovog puta u centru pažnje je Sanela Behlić koja ulaže mnogo napora u saradnji s dobrim ljudima iz rodnog kraja i šire kako bi stvorili bolji uslovi za pohađanje nastave u osnovnoj školi koja se nalazi u Čarakovu. Svjedoci smo da je Sanela Behlić, majka i žena koja ima svoje obaveze i na poljoprivrednom imanju, uz maksimalnu transparentnost, kraju privela akciju kupovine ulaznih vrata na školskom objektu.
Uz podršku učenika, ovih dana je i školsko dvorište u novom ruhu.Posađeno je cvijeće koje govori o aktivizmu Sanele Behlić i spremnosti učenika da podrže zdrave ideje.
Međutim, vrijedna Sanela koja sa porodicom živi i radi u Čarakovu, ide dalje. Pokrenula je akciju zamjene dotrajalih prozora na školskom objektu u Čarakovu. Uzimajući u obzir da je u dosadašnjim akcijama pokazala upornost, transparentan način prikupljanja i utroška sredstava i veliku dozu aktivizma, toplo vam preporučujemo sudjelovanje i podršku džacima koji se školuju u osnovnoj školi u Čarakovu.

Za lokalne zajednice kao što je Mataruško Brdo veoma je važan građanski aktivizam i pružanje podrške projektima u rodnom kraju. Zato i naša podrška Saneli Behlić i naporima da se poboljšaju uslovi školovanja za osnovce u Čarakovu.

Sanela Behlic
Devizni racun;; 5722660000898917
Account–5722660000589293 BiH
Western union
Mony gram