Budimo Humani, Društvo, Život

Gradonačelnik i predsjednik Skupštine grada posjetili Kostajnicu

Gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović i predsjednik Skupštine grada Mirsad Duratović danas su posjetili opštinu Kostajnica.

Oni su tom prilikom konstatovali da grad Prijedor stoji na raspolaganju opštini Kostajnica, koja je pretrpjela velike štete od zemljotresa.
“Mi ćemo pomoći na način na koji možemo.Juče smo poslali tim inženjera i stručnjaka koji će vršiti analizu objekata i biće na raspolaganju načelniku Kostajnice koliko je to potrebno”, rekao je Pavlović.

Pavlović kaže da je grad Prijedor poslao i vozila sa korpama koja će pomoći u sanaciji krovova, dok su putem prijedorskog Crvenog krsta danas dopremljeni prehrambeni paketi.

On je dodao da Gradska uprava i građani Prijedora saosjećaju sa stanovništvom Kostajnice i da stoje na raspolaganju ovoj lokalnoj zajednici.

 

Predsjednik Skupštine grada Mirsad Duratović je rekao da je delegacija prijedorske Gradske uprave došla u Kostajnicu kako bi dala podršku ugroženom stanovništvu.

“To je najmanje što možemo učiniti, a naravno da će Gradska uprava razmotriti mogućnosti i neke značajnije podrške”, rekao je Duratović.


U pratnji delegacije iz Prijedora bili su članovi Koordinacije nevladinih organizacija koji su uručili 50 paketa higijensko-prehrambenih artikala.
Načelnik opštine Kostajnica Nikola Janjetović ponovio je da je Kostajnici potrebna svaka vrsta pomoći, a posebno građevinski materijal i kontejneri za smještaj.

Prijedor24.com