Društvo, Život

Gradski štab za vanredne situacije

Obavještavamo građane grada Prijedora da je najavljeno da će u periodu od 16. do 19. ovog mjeseca šire područje grada biti izloženo obilnijim padavinama. Po podacima HMZRS procijenjena količina padavina kretaće se od 80 do 130 lit/m2.. Obzirom da je trenutni nivo vodostaja svih vodotoka na području grada na svom minimumu, da je zemljište suho i da je nivo podzemnih akumulacija vode veoma nizak, očekujemo da će se značajan nivo padavina ravnomjerno apsorbovati u tlo, pogotovo u petak i subotu kada se očekuje oko 30 lit/m2.

Eventualni problemi sa bujičnim vodotocima, kada tlo već bude zasićeno vlagom, mogu se očekivati u nedjelju u poslijepodnevnim časovima i u toku noći na ponedjeljak, kada je predviđeno dodatnih oko 70 lit/m2 padavina. Tada bi postojala mogućnost izlivanja iz korita manjih bujičnih vodotokoa.
Štab za vanredne situacije grada Prijedora će u kontinuitetu pratiti situaciju na terenu, a u slučaju potrebe građani se mogu javiti na besplatne kratke brojeve telefona 121 i 123 i obavijestiti nadležne službe o stanju na terenu i potrebama za pružanjem eventualne pomoći.

KOMANDANT ŠTABA

Dalibor Pavlović