Kultura

HARIS ALAGIĆ NOVO IME PRIJEDORSKE MUZIČKE SCENE

Haris Alagic

Haris Alagic, nastup u X-Faktor

Haris Alagic, nastup u X-Faktor

Haris Alagic

Haris Alagic

Haris Alagić je ime o kojemu će se, sudeći prema oduševljenju publike a posebno njegovih prijedorčana nakon  nastupa u popularnom holandskom TV-šoua  „X Factor“, tek pričati.

Ovaj 17-godišnji mladić živi s roditeljima u Holandiji u koju su ih odnijele ratne strahote.Nakon što je pred žirijem i milionskim TV auditorijem uz gitaru otpjevao pjesmu „Skinny Love“ koju izvodi Birdi (Birdy), doživio je ovacije prepune dvorane i sasvim sigurno će biti jedan od favorita a nadati se i pobjednik ovog popularnog šoua.

Osim što je oduševio sve Bosance i Hercegovce u Holandiji, emocije ni epitete nisu krili ni štedjeli ni ostali gledaoci ovog šoua. Harisu je pjevanje odavno postala svakodnevnica.

Pored nastupa  u diskotekama i na festivalima, uljepšao je i  proslavu obilježavanja Dana državnosti BiH 25. novembra prošle godine u Ajndhovenu, gdje je pokazao da pored „Skinny Love“ koju izvodi Birdi, fantastično izvodi i popularne BiH hitove kao i sevdah.

Haris je svojim sjajnim nastupom pred milionskim auditorijem RTL'a 4 osvjetlao obraz. Dobio je sigurno i šansu da uđe u finale koje će se desiti u julu mjesecu ove godine. Do tada, budimo mu podrška .

S ovih nekoliko rečenica redakcijski tim portala mojprijedor.com  koristi  priliku da proširi dobar glas o dobrom glasu našeg Harisa i da mu se na nekakav način zahvalimo.

 

MojPrijedor.com

Leave a Reply