Budimo Humani, Društvo, Zanimljivosti, Život

HUMANITARNA ORGANIZACIJA „HUMANO BRDO „ UŽIVA NAŠE POVJERENJE

Ekipa Hb je imala pune ruke posla, usprkos umoru, osmjeh im nije silazio sa lica.

Da li ste primjetili da imamo hronični nedostatk „pozitivnih informacija? Da se ne pravimo slijepi kod očiju, „negativnih informacija“ je više. Ali, nekako se čini kao da i mi forsiramo te priče koje nas nerviraju i čine zabrinutim.

Kada je riječ o onima koji uživaju naše povjerenje, a Boga mi, čine sjajna djela za lokalnu zajednicu je Humanitarna organizacija „HUMANO BRDO“.

U vremenu kada imamo poplavu humanitaraca i organizacija više nego sumnjivog načina rada, „HUMANO BRDO“ daje nadu da može pošteno u interesu siromašnih, bolesnih, školaraca i ljudi u stanju neke potrebe.
Svih ovih godina svjedoci smo brojnih projekata u kojima se vodilo računa o ljudima iz rodnog kraja i drugih krajeva BiH. Još su nam svježa sjećanja na posljednju akciju podrške našoj heroini, Vahidi Bešlagić.
Spisak donatora i transparentan način primo-predaje novca, temelj su za naredne misije humanosti po kojime je poznata raja sa Brda. Prije nekoliko dana razgovaram sa čovjekom koji je oličenje dobrote i humanosti, Munibom Cerićem iz prijedorskog naselja Miljakovci koji živi i radi u Čikagu. Govorim mu kako poštujem rad Humanitarne organizacije „HUMANO BRDO“, posebno ističući transparentan rad. Znam da ovaj čovjek s nekolicinom svojih jarana već desetljećima neumorno pomaže raju na ivici egzistencije, pitam ga, da li je upoznat s njihovim radom?
„E, moj Senudine, već nekoliko godina sam član i halal bilo pružam pomoć. Znam da rade kvalitetno i pošteno, zato i jesam s njima. I, ove godine ću platiti članarinu. Ma, ja sam ti dao dobrovljni prilog za Titinu Jovanku kada su u Čikagu skupljali da joj se pomogne, a da ne podržim rad HUMANOG BRDA“, reče Cerić i još jednom me ostavi bez teksta.

Jedan dio ekipe Humanog Brda 2010

Kaže Munib Cerić da pored njega u bližem društvu u Čikagu, članarinu plaćaju i Haris Musić (Čarkovo), Razim Ležić (Ćela), Kemal Hodžić (Zavidovići) i Safet Ogorinac (Bosanska Dubica). Savjetuje Cerić sve one koji nisu da se učlane i jave koordinatoru „HUMANOG BRDA“ u Čikagu, Admiru Ejupoviću, poznatom po hajirli djelima.

Našim građanima koji svih ovih godina pružaju pomoć raji iz rodnog kraja, VELIKO HVALA. Živimo u veoma teškom vremenu i bez vaše pomoći Vahida Bešlagić i brojni drugi pacijenti, ne bi dobili šansu da žive.

Senudin Safić