Budimo Humani, Društvo, Kultura, Zanimljivosti, Život

Humanitarni koncert za Pađen Asmira

KoncertTikale2015b
Briljantnom akcijom za liječenje Pađen Asmira u relativno kratkom roku prikupljeno je 90.000 KM. Sredstva prikupljena u ovoj akciji bit će dovoljna da se isplate troškovi kadeverične tranplantacije bubrega kojom će se produžiti jedan mladi život.

Građani prijedorske Lijeve obale Sane, posebno mještani Hambarina pokazali su nesebičnost . Akciji su se pridružili brojni mještani Prijedora, Kozarca ali i šire.
Nosilac ovog projekta bila je humanitarna organizacija „Humano Brdo 2010“.

Operativni zahvat će se obaviti u oktobru mjesecu u glavnom gradu Republike Turske, Ankari.No sredstva neće biti dovoljna za nastavak liječenja i postoperativne tretmane koji su takoše jako skupi.

TikaleMala2015
Zbog toga su se njegovi prijatelji odlučili da organizuju humanitarni koncert upravo u tu svrhu. Prijatelji Padjen Asmira organizuju humanitarni koncert za njegovo lijecenje.
Koncert će se održati 04.avgusta na prostoru ispred osnovne škole u mjesnoj zajednici Hambarine sa početkom u 20:00 sati.

Na koncertu će kao glavni izvođač nastupiti poznata estradna zvijezda Nihad Alibegović te interpretatorka narodne muzike Nesima Velić Tajči. Gosti koncerta su i Kemal Malovčić i Omer Dizdarević.
Voditelj programa je naš Mirsad Fikić-DJ Micky.
Ovu noć ,sa igrom i plesom, će nam uljepšati i mladi iz Kulturno umjetničkog društva “BRDO”

Medijsko pokroviteljstvo su preuzeli Nezavisna televizija NTV101 te naš portal MojPrijedor.com.

Sponzori koncerta su Mirsad Čaušević, privrednik iz Hambarina sa adresom u Čikagu,USA, Fikić Mirsad koji je svima nama poznatiji kao DJ Micky, Grill „Polet“ Hambarine, trgovina „Šejla“ Rakovčani , „MM Izgradnja“ S. Most ,Mesnica „Čelić“ Hambarine, Trgovina „Rakovčani 79“ Rakovčani, Elektroinstalacije „Elti“ Hambarine , Restoran „Ćorda“ Prijedor, Mesnica „Ena“ Priejdor, Pekara „Sana“ Prijedor, „PRINT Design d.o.o.“Priejdor, „BOSNA SUNCE-Osiguranje“, te Market „TOTAL Plus“.

Ulaznicu ćete moći kupiti po simboličnoj cijeni od 10 KM.

Leave a Reply