Budimo Humani, Društvo

Humano Brdo 2010: Akcija Paketi 2013 – podjela

O
Humanitarna organizacija Humano Brdo 2010 u ovim posljednjim ovogodisnjim danima ove 2013 godine uspjesno je odradila još jedna humanitarnu akciju na području opštine Prijedor.

Sedamdeset najugroženijih porodica je obradovano paketom u vrijednosti od 50 eura i sa jednom vrećom brašna.
O
U Bišćanima je podijeljeno 10 paketa, 9 u Čarakovu, 9 u Rakovčanima, 7 u Ćeli, 6 u Rizvanovićima, 5 u Puharskoj, 4 u Hambarinama, 4 u Donjoj Ljubiji, 2 u Raškovcu, 2 u Zecovima, 2 u Prijedoru, 2 u Kevljanima, 2 u Kozaruši, 2 u Kozarcu, 1 u Brđanima,1 u Urijama,1 u Tukovima i 1 u Gomjenici.

O

Paketi sadrže osnovne higijenske i prehrambene artikle, kao i slatkiše za djecu. Svi korisnici su bili prijatno iznenađeni posjetom koordinatora Humanog Brda. Sretni su što imaju sve što im je potrebno za idući mjesec i što se imaju u koga pouzdati ukoliko budu u teškoj situaciji.

O

Svi su jako zahvalni zbog skromne, ali značajne životne pomoći. Humano Brdo je srce Prijedora i uvijek će,kao i do sada imati razumijevanja za one kojima je pomoć zaista potrebna.

Kupljeni produkti su iskljucivo domaće proizvodnje pod naznakom ”Kupujemo, koristimo domaće”. Na ovaj način podrzavamo domaću proizvodnju kao i naše distributere hrane i artikala.

O

Ovo je ujedno i zadnja ovogodišnja akcija. Hvala svim članovima i donatorima koji su doprinijeli da se ova akcija uspješno provede. Hvala Seadu Kadiriću Dudi koji je ovom prilikom donirao 10 vreća brašna.

O

Lista donatora:

Puric Mersiha i Nurija 100 €
Halilagic Redzep 100 €
Nasic Mirsad-Mirzeta 50 €
Nasic Narcis 50 €
Kljajic Amir 50 €
Dedic Sulejman 50 €
Golubic Rasim 50 €
Jasmina Rizvanovic 50 €

Vaš Radni Team Humano Brdo 2010

Izvjestaj koordinatora prof. Ljumanovic Selmira

O

Postanite i VI dio Humanog Brda 2010. Vise informacija mozete pronaci OVDJE !!

Leave a Reply