Društvo, Kultura, Život

HUMANO BRDO ZA DAN DRŽAVNOSTI BIH

Humanitarna organizacija Humano
Brdo 2010 radi sjajne projekte za lokalnu zajednicu. Teško je i pomisliti, šta bi bilo da nije ovih, velikih prijatelja rodnog kraja. I, uvijek je su to projekti koji svojom organizacijom plijene pažnju. Naravno, nisu izostali ni napori na obilježavanju našeg velikog događaja, Dana državnosti BiH.


Tako je Dječija biblioteka koja je nastala i postoji kroz djelovanje ove humanitarne organizacije raspisala konkurs povodom Dana državnosti BiH za literarne i likovne radove. Tema je bila patriotska i nosila je naziv: „Domovino, u srcu te nosim“.

Došlo je vrijeme da se proglase najbolji tako da nas sutra biblioteci u Hambarinama očekuje svečanost na kojoj će biti proglašeni najbolji i dodjelhene nagrade. Treba naglasiti i pozdraviti ideju da su od ove godine mogli sudjelovati i učenici iz Kozarca.


Humano Brdo 2010 je osiguralo 400 KM za dobitnike nagrada za niži i viši uzrast.
Stručni žiri je odabrao 8 najuspješnijih radove. Nagrade povodom Dana državnosti BiH kod
nižih uzrasta, dobili su:
1. Hatidža Mulalić
2. Emina Hodžić
3. Ajnur Hodžić


Kod viši uzrasta domovina BiH najviše je inspirisala:
1. Sanela Hamulić
2. Imran Ališković
3. Amra Džamastagić


Dvije nagrade idu u Kozarac, a dobitnici su:
1. Sajra Majdanac
2. Amina Avdagić
Humanitarna organizacija Humano Brdo 2010 se potrudila da pobjednici dobiju po 50 KM.

Treba istaći da je na konkurs pristiglo dosta sjajnih radova tako da čestitke zaslužuju svi učenici koji su učestvovali jer nije bilo lako odrediti najbolje. Dakle, zahvaljujući biblioteci i Humanom Brdu, sutra će na ovaj način BiH u Hambarinama i Kozarcu biti u centru pažnje.