Društvo, Šehidsko, Zanimljivosti, Život

IDEJA O IZGLEDU ŠEHIDSKOG TURBETA HAMBARINE NASTALA U SARAJEVU

Mlada arhitektica i vlasnica ureda “Studio ZIDOVI” iz Sarajeva Dalila Fejzagić je imala tu privilegiju da osmisli izgled Šehidskog Turbeta Hambarine.
Naglašavamo da je to privilegija jer su joj tu mogućnost ponudile brojne šehidske porodice, a Hambarine su među naseljima u Bosni i Hercegovini s najvećima brojem ubijenih civila u period 1992.-1995.godina. Za one koji to ne znaju, Hamabarine imaju 327 šehida i naš je trajni zadatak da brinemo o nevinim žrtvama.
Zato su i obaveze arhitektice Dalile Fejzagić u ovom projektu bile veće i valjalo je odgovoriti zadatku.
Njeni dosadašnji rezultati su je prepopručili da u našem rodnom mjestu projektuje Šehidsko turbe. Od 2015.godine pruža usluge arhitektonskog projektovanja, dizajna interijera i namještaja, opremanje interijera po principu „ključ u ruke“, savjetovanja i konsaltinga, kao i izrade 3D modela i animacija za lokalne i internacionalne klijente.
Želimo naglasiti da je bilo zadovoljstvo surađivati i da smo imali priliku uvjeriti se zbog čega je ”Studio ZIDOVI” dobio povjerenje brojnih domaćih i internacionalnih klijenata.Tako je ostvarena saradnja sa klijentima koji dolaze iz različitih oblasti (stanovanje, IT, ugostiteljstvo, turizam, marketing, trgovina, namjenska industrija, nevldin sektor).
Mladoj arhitektici i vlasnici ureda “Studio ZIDOVI” iz Sarajeva Dalili Fejzagić želimo mnogo uspjeha u radu i kvalitetnih projekata.
Obavezno posjetite web portal ureda “Studio ZIDOVI”.
https://www.studiozidovi.com